Erdin Demir nära Brann

Sport Artikeln publicerades

Erdin Demir lämnar Söderslätt för Bergen. Vänsterbacken är bara en läkarundersökning från att hamna i norska toppklubben Brann. Själv tror han att övergången kan bli klar i veckan.

– Det känns jättebra, säger 21-åringen.

De allra flesta kontraktsbundna TFF-spelarna fanns på plats under första träningen efter uppehållet och med Alf Westerberg som ny huvudtränare. Några saknades med giltiga skäl och en av dessa är Erdin Demir.

När TA-sporten når TFF-backen telefonledes hemmavid säger han att övergången är nära.:

– Jag åker till Norge under tisdagen och det gäller helt riktigt Brann och vi har kommit rätt långt i förhandlingarna och jag tror det kommer att bli klart de närmaste dagarna.

Innebär det att TFF och Brann också är på väg att komma överens, eller...?

– Jo, så uppfattar jag det och det känns jättebra alltihop. Brann har varit topplag i Tippeligan de senaste säsongerna och är en klubb som hela tiden satsar vidare.

Läkarundersökningen ska väl inte vara några problem?

– Nej, jag känner mig helt frisk.

Erdin Demir ska vara tillbaka hemma i Malmö redan i morgon och då hoppas han också kunna ge närmare besked om fotbollsframtiden.

TA-sporten har sökt TFF:s fotbollsansvarige, Stefan Nilsson i frågan men utan att få tag i honom.

I övrigt saknades Kristian Haynes, på förlängd semester i Thailand, Mattias Adelstam, förlängd semester även han och det gäller även Thiago – som är hemma i Brasilien. Till dessa semesterfirare ska läggas Ibrahim Koroma, som är hemma och spelar landskamp med Sierra Leone.