Annons

En tvåmålsskytt och P18-debut

Under landslagsuppehållet fick flera fotbollsspelare med koppling till Trelleborg representera sitt lands färger. TA-sporten har sammanställt hur det gick för dem.
Fotboll • Publicerad 8 september 2018
TFF:s bäste målskytt i allsvenskan, Deniz Hümmet, spelade hela matchen för Turkiets U21-lag under fredagen.
TFF:s bäste målskytt i allsvenskan, Deniz Hümmet, spelade hela matchen för Turkiets U21-lag under fredagen.Foto: Andreas Hillergren/TT

Islänningen i TFF blev tvåmålsskytt

TFF:s 21-årige islänning Ottar Magnus Karlsson representerade under torsdagen sitt isländska U21-landslag och stod får två mål tidigt i matchen mot Estlands motsvarighet.

Med bara tre minuters mellanrum sköt han både 1–0 och 2–0 till Islands U21-lag, som ligger trea i grupp två i U21EM-kvalet. Matchen vann Island till slut med 5–2 och Karlsson byttes ut i den 65:e minuten.

Annons

21-åringen, som är i TFF på lån från norska Molde, har ännu inte nätat i allsvenskan. Målen i EM-kvalet var hans andra och tredje på tre matcher från start. Han har även gjort fem matcher för Islands A-landslag och ett mål.

TFF:s bäste målskytt – spjutspets för Turkiet

Även Deniz Hümmet, TFF:s hittills bäste målskytt i år, fick spela för sitt Turkiet i U21-kvalet till EM. Anfallaren fanns på planen under hela matchen i mötet mot Cypern på fredagskvällen.

Turkiet vann enkelt med 4–0, däremot lyckades 21-åringen inte göra mål. Deniz Hümmets Turkiet spelar i samma grupp som Sverige i kvalet till U21-EM som hålls i Italien nästa år. Dock ligger laget fyra, nio poäng bakom Sverige och Belgien i topp.

Talangen fick hoppa in mot Österrike

17 år gamle trelleborgaren Kevin Harletun fick debutera för det svenska P18-landslaget under fredagskvällen när han byttes in i slutet av matchen mot Österrike.

Kevin Harletun när TA-sporten träffade honom förra året.
Kevin Harletun när TA-sporten träffade honom förra året.Foto: Björn Gustavsson

Kevin Harletun, till vardags i Malmö FF:s U21-lag, byttes in i den 76:e minuten när Sverige förlorade matchen med 0–2 efter att Österrike gjort sista målet i den 90:e minuten. Direkt efter drog 17-åringen också på sig ett gult kort. Han har tidigare gjort matcher med P17-landslaget.

Matchen mot Österrike var den första under en fyranationsturnering för P18-landslag som hålls i Gästrikland under de kommande dagarna.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons