Annons

TFF får se upp för kvallagen: ”Nu har vi fem finaler kvar”

Första halvlek mot Mjällby vill TFF bara glömma. Ett märkligt mål i femte minuten förstörde matchen för dem. Redan efter en halvtimme stod det 0–3, vilket också förlusten stannade vid. Nu har TFF bara fem poäng ner till kvallagen.
Fotboll • Publicerad 25 september 2019 • Uppdaterad 26 september 2019
Mjällby firar ett av sina tre mål.
Mjällby firar ett av sina tre mål.Foto: Christer Thorell / CB FOTO I TRELLEBORG

Redan i den femte minuten gjorde Mjällby 0–1 på ett högst märkligt mål. Bozidar Velickovic nickade hem till Andreas Larsen. Den danske målvakten fick problem att fånga bollen, delvis beroende av att Joel Nilsson gav honom en knuff, det såg dessutom ut som att bollen var över den förlängda mållinjen, men spelet blåstes inte av för någon av händelserna. I stället fick Joel Nilsson öppet mål och rullade in bollen.

Andreas Larsen protesterade högljutt och blev varnad för protest. Efter matchen var han fortfarande irriterad över målet.

Annons

– Jag känner att jag får två händer i ryggen. Det borde varit avblåst för knuff, säger dansken.

Men han var också självkritisk till sin insats i situationen.

– När jag får händerna i ryggen borde jag ha tippat ut bollen i stället för att försöka hålla den med händerna, säger Andreas Larsen.

Efter målet hade TFF svårt att komma in i matchen. Mjällby förstärktes i stället av det.

I 26:e minuten sköt Jesper Gustavsson in 0–2, efter att ha fått bollen av Joel Nilsson, som nära målet hade fintat bort Larsen, men kommit ur vinkeln. Gustavsson kom anstormande in i straffområdet och avslutade högt.

Bara fyra minuter senare nickade Jesper Lövgren in 0–3 från nära håll efter hörna.

Det var tredje målet TFF släpper in på hörna sedan i söndags. Halmstad gjorde då två hörnmål.

– Bollen kom in i första området. Vi ska göra det bättre. Jag tycker inte att vi har problem med hörnorna, bara för att det hänt några gånger nu. Vi har gjort bra saker genom säsongen på hörnor, säger Andreas Larsen.

Kvällen var förstörd efter en halvtimme.

– Det är uppenbart att jag inte lyckats preparera laget på rätt sätt. Vi är tvåa på de flesta sakerna. Det har aldrig sett ut på det här sättet innan under säsongen. Vi har väldigt låg motståndskraft för tillfället, säger TFF:s manager Peter Swärdh.

Annons

Vad hände under första halvlek?

– De träffar rätt i sitt presspel. Vi fick det tufft med vår backlinje och när vi passerade deras första press hade vi inte tillräcklig kvalité i vårt passningsspel. Vi fick jobba mycket felvända, fortsätter han.

Med två minuter kvar av första halvlek ändrade han till ett 3-5-2-system, i ett försök att ändra på matchen. Men det gav ingen större effekt.

– Vi försökte få lite mer tryck på dem och hantera deras centrala trea bättre. Jag kan inte säga att jag fick ett starkt kvitto på att det blev bättre. Det måste till en kraftig förändring i själva prestationen oavsett vad vi sätter för formation, säger Peter Swärdh.

I andra halvlek spelade Mjällby enkelt av matchen.

TFF har nu bara fem poäng till godo ner till kvalplats när fem omgångar återstår.

– Det blir fem finaler för oss nu. Vårt kollektiva spel är inte tillräckligt bra just nu och det ansvaret ligger mycket på mig, säger Peter Swärdh.

– Nu är det fem finaler vi har kvar. Varje match blir som en final, vi ska ha så många poäng som möjligt så vi slipper kval, säger Andreas Larsen.

Fotboll, superettan

TFF–Mjällby 0–3 (0–3)

Målen: 0–1 (5) Joel Nilsson, 0–2 (26) Jesper Gustavsson, 0–3 (30) Jesper Lövgren.

TFF: Andreas Larsen– Jakob Glasberg, Hugo Andersson, Bozidar Velickovic, Anton Tideman–Oscar Johansson (Niklas Vesterlund 43), Christian Köhler, Sebastian Ohlsson, Erik Andersson (Dennis Antwi 58)–Fatawu Safiu (Zoran Jovanovic 72), Salif Camara Jönsson.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons