Annons

Emma Nilsson i 29:a i världscupdebuten

Trelleborgs skyttetalang Emma Nilsson blev 29:a i hennes världscupdebut i Belgrad.
Sport • Publicerad 29 juni 2010
Emma Nilsson från Trelleborg.
Emma Nilsson från Trelleborg.Foto: Martin Falkenby

Emma Nilsson fyllde 19 år på måndagen. Födelsedagen firade hon med att göra världscupdebut på seniornivå. Hon sköt 379 poäng av 400 möjliga, vilket är hennes näst bästa resultat någonsin på tävling. Att hon sköt över 378 poäng innebar också att hon vann två tusen kronor, en fin födelsedagspresent.

– Kroatiens tränare gav mig blommor och choklad. Det var överraskande för jag har aldrig träffat honom tidigare, men han såg i programmet att jag fyllde år, berättade Emma Nilsson glatt i telefon från Belgrad.

Annons

Hon var givetvis nöjd med resultatet i sin världscupdebut, en tävling där cirka hundra skyttar deltog.

– Jag avslutade med en hundrapoängare, det har jag aldrig skjutit tidigare. Jag åkte hit för att se och lära och utan krav på mig själv, det var skönt at åka på en tävling och bara kunna fokusera på mitt eget skytte utan att behöva bry mig om placeringar, sa Emma Nilsson.

Sommarens stora tävling för Sjöormens skyttetalang är junior-VM i München 4-5 augusti.

Anna Thulin
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons