Emil Mårtensson valde IFK

Sport Artikeln publicerades

Emil Mårtensson valde IFK istället för TFF.

Han tillbringade hela veckans träning med TFF men när lördagspasset var över hade han bestämt sig. Det handlar om förre TFF:aren, Emil Mårtensson, som väljer spel i division tre med IFK före division ett med TFF.

Anledningen är ganska enkel, på nytt jobb i Trelleborg insåg Emil Mårtensson att han inte skulle hinna med ännu en division ett-säsong.

– När jag flyttade tillbaka från Karlstad var TFF helt klart första alternativet och med tanke på de förutsättningar som jag såg på träningen i förra veckan hade jag också gärna spelat där. Samtidigt insåg jag det omöjliga i att hinna med att satsa 100 procent med TFF med tanke på mitt nya jobb på bildningsnämnden i kommunen.

Emil Mårtensson kommer tillbaka efter tre års studier vid högskolan i Karlstad och där han spelat med Karlstad BK i division ett och där han dessutom skaffat ledarerfarenhet som lagkapten. Nu väljer han alltså IFK och spel i division tre.

– Jag ser det som en klubb som är på väg framåt och ser det också som ett jättebra alternativ till spel med TFF. Här är flera jag spelat med tidigare, där jag och André (Hansson) började som knattar tillsammans i Anderslöv och där jag spelat med ”Tobbe” (Tobias Hansson) och Roos (Mattias) i TFF.

Vad har du med dig som IFK får nytta av?

– Jag kommer ju uppifrån division ett och det jag bidrog med där kan jag förhoppningsvis också bidra med här och det finns ju många talangfulla och unga spelare i IFK.

Första träningspasset med IFK var ett fyspass i Liljeborgskolans gymnastiksal på måndagskvällen och vad man kunde se där, så är det en vältränad Emil Mårtensson som förstärker IFK.

– Jag har faktiskt kört på egen hand sedan den 2 januari, så det känns bara bra, säger Emil Mårtensson.