Domen mot Magnus anses alldeles för hård

Sport Artikeln publicerades

Magnus Andersson fick först fem matchers avstängning efter sitt röda kort mot Varberg. TFF överklagade och fick ner det till tre matcher, även det för hårt anser klubben. Nu funderar TFF på att överklaga ännu en gång så att mittfältaren kan vara med i den viktiga matchen mot Jönköpings Södra.

Mitt i raden av viktiga bottenmatcher går TFF även en kamp mot Fotbollförbundets disciplinnämnd.

I hemmamatchen mot Varbergs Bois 22 augusti fick Magnus Andersson rött kort för en, enligt domaren, grov förseelse. Incidenten inträffade i den 40:e minuten när TFF:s mittfältare gjorde en eftersläng på Varbergs Jonas Lindberg.

– Jag tunnlade honom och då gick han in onödigt hårt på mig tyckte jag och i en ren reflex slog jag till honom med handen i ryggen, berättar Magnus Andersson om händelsen.

Han och övriga i TFF blev förvånade när domaren, Dragan Banjac, visade rött kort direkt. Banjac ansåg att förseelsen var grov och yrkade på en plus fyra matchers avstängning.

TFF överklagade och avstängningen sänktes till tre matcher istället för fem.

– Jag tycker straffet är alldeles för hårt. Jag gjorde en eftersläng och slog honom i ryggen med öppen hand, men jag slog inte hårt, inget man kan falla i backen för, säger Magnus Andersson om incidenten.

– Jag har tittat på händelsen i efterhand också och de bilderna stärker min bild av händelsen, han hjälpte till väldigt i fallet, säger Andersson.

– Det Magnus gjorde var fel, men straffet står inte i proportion till förseelsen, anser klubbdirektören Mattias Kronvall.

– Vi tycker fortfarande att bedömningen är hård. Vi har varit i kontakt med disciplinkommittén idag (läs igår). Vi funderar på hur vi ska göra och om ett överklagande till kan få effekt, säger Kronvall.

Om TFF överklagar igen går ärendet vidare till Riksidrottsförbundet, och risken är då att de går på domarens bedömning med fem matchers avstängning.

– Disciplinkommittén är konsekvent med att inte titta på matchupptagningar vid händelser. I det här fallet står vårt ord mot domarens. Tre matcher är en tuff bedömning, säger Hannu Sirviö, TFF:s assisterande tränare.

Magnus Andersson har varit avstängd i två matcher, mot Värnamo borta och senast i söndags mot Assyriska hemma. Det är speluppehåll i superettan denna helg, men på söndag i nästa vecka väntar en viktig bortamatch mot Jönköpings Södra, som ligger fyra poäng före TFF i tabellen.

I den matchen vill gärna TFF ha Magnus Andersson på plan.

– Det känns lite typiskt att vi åker på det här. Magnus har visserligen flest gula kort i laget men han är ingen ful spelare. Vi vill ha honom i gänget, säger Hannu Sirviö.

– Det är tufft att vara avstängd nu, i det här läget behöver vi alla spelare tillgängliga, säger Magnus Andersson.