Division ett nästa för Denis Bahtijarevic

Sport Artikeln publicerades

Denis Bahtijarevic och Trelleborg HBK hittade inga möjligheter för samarbete. Tränarens handbollsresa går nu vidare i division ett och Anderstorp.

Efter att ha letat nytt tränarjobb sedan IFK Trelleborg upphörde i höstas har nu Denis Bahtijarevic hittat sin nya plats, Anderstorp SK i division ett.

– Jag fick ett bra och professionellt intryck av Anderstorp. De vill göra en seriös satsning samtidigt som de är realistiska, säger Denis Bahtijarevic.

Han hade anbud från flera klubbar, vilka vill han inte nämna, men bland annat ett par allsvenska klubbar. Ändå föll valet på division ett.

– Anderstorp är ett lag som jag känner som ett bra allsvenskt lag. De senaste tre åren har laget blivit sämre och sämre. Att ändra på det blir en stor sportslig utmaning.

– Jag funderade mycket innan jag bestämde mig, men jag blev nyfiken varför laget blivit sämre, det vill jag ändra på.

En av klubbarna som kontaktat Denis var, som TA-sporten berättat tidigare, Trelleborg HBK.

– Jag pratade med dem men det var inget för mig, jag blev mer nyfiken på andra klubbar.

Du ångrar inte det?

– Det enda jag ångrar är att IFK försvunnit. Det gör ont. Jag kommer alltid att sakna IFK, säger Bahtijarevic som kom till IFK Trelleborg 2006 och senare bytte spelarkarriären mot att bli tränare för samma klubb.

– Det är bra att det blivit en klubb i Trelleborg. Det är bra för ungdomarna. Jag tror att det kommer att bli bra.

För Bahtijarevic väntar andra utmaningar. Anderstorp klarade sig den gångna säsongen kvar i division genom seger i sista omgången.

– Vi behöver smarta nyförvärv men det blir inte lätt att hämta spelare till Anderstorp, men det är också en utmaning, säger Denis Bahtijarevic som bland annat försöker locka med sig Trelleborgsspelare till sin nya klubb.

– Jag har pratat med ett par spelare och hoppas att de vill flytta till Anderstorp, säger Denis Bahtijarevic som pratar om två spelare med Trelleborgsanknytning.

Vilka det är vill han inte avslöja.

– Men det finns många unga lovande spelare i Anderstorp som jag ska försöka utveckla. De kan bli en bra grund.

Han bor kvar i Trelleborg till augusti, men flyttar till Anderstorp då hans kontrakt med klubben börjar gälla.

– Jag kommer att sakna Trelleborg. Men jag har flyttat många gånger i mitt liv, och trivs man i sporthallen trivs man överallt i stan.