"Den där sista entusiasmen har inte funnits där”

Ishockey Artikeln publicerades
Mathias Persson blev målskytt och satte två straffar i söndagens match mot Åseda IF. Arkivbild.
Foto: Tomas Nyberg
Mathias Persson blev målskytt och satte två straffar i söndagens match mot Åseda IF. Arkivbild.

Vikings ville sluta tvåa i Alltrean inför kvalet till Hockeytvåan. Trots en nästintill slätstruken insats mot Åseda blev det straffseger och, just det, en andraplats i serien.

– Nu kommer det höjas en nivå till, säger lagets tränare Matti Pauna.

De första tolv minuterna av söndagens match kunde man känna igen Vikings. Under den första kvarten kom också både 1–0 och 2–0 för trelleborgarna.

– Men sen var det, kanske inte mörker, men det var ingen bra match av oss efter det, säger Vikings tränare Matti Pauna efter matchen.

Åseda hann både reducera och kvittera innan första perioden var slut. I den andra perioden var det däremot Vikings som tog tillbaka taktpinnen och gick till 4–2-ledning. Men det var utan att briljera i spelet

– Nu har vi varit klara för kvalserien i fyra omgångar, och den där sista entusiasmen har inte funnits där. Men totalt sett har killarna gjort en fantastisk prestation i år, det ska man inte förringa, fortsätter tränaren som tog över laget inför i år.

Mathias Persson gjorde mål i vanlig ordning, och en assist. Precis som unge Axel Björnkvist. Men duon gick mållösa från den sista perioden och det gjorde även resten av spelarna i Tif. Istället var det Åseda som än en gång kvitterade och gick till 4–4 efter full tid.

Övertiden blev mållös, trots boxplay för Vikings, och matchen gick istället till straffar.

Där var Vikings vassast, även om det krävdes åtta straffar per lag för att få ett avgörande. Trelleborgarna vann till slut straffläggningen med 4–3 efter att Mathias Persson satt bägge sina två straffar. Men höjdpunkten stod Marcus Nilsson för.

– Han avgjorde med sin straff när han drog målvakten och la in den mellan benen. Det var riktigt snyggt, säger Matti Pauna.

Nu får Vikings vila i drygt två veckor innan kvalet till Hockeytvåan drar i gång. För laget som genomgående överträffat sin egna förhoppning den här säsongen är nu målet en uppflyttning.

– Vi går ju för att vinna varje match. Nu kommer det höjas en nivå till, men spelar vi bra och har alla friska och tillgängliga så kan vi vinna vilken match som helst, avslutar tränaren.

Vilka lag Vikings får med sig i kvalserien blir inte klart förrän omkring en vecka då Alltvåan fortfarande pågår, men ett av lagen blir fyran i Alltrean Södra B, Virserum.

Åseda IF–Tif Vikings 4–5 (2–2, 0–2, 2–0, 0–0, 0–1)

Tif: Franck Brobeck, Mathias Persson, Kewin Hasselquist, Axel Björnkvist.