Dansk målvakt klar för TFF

Fotboll Artikeln publicerades
Peter Swärdh hälsar nye målvakten Andreas Larsen välkommen.
Foto: Trelleborgs FF
Peter Swärdh hälsar nye målvakten Andreas Larsen välkommen.

Trelleborgs FF har letat förstärkningar ända sedan säsongsslutet förra året. Nu får klubben tillökning i form av målvakten Andreas Larsen. Managern förtegen om nya värvningar.

Det har länge varit känt att TFF varit på jakt efter en tredje målvakt. Nu är han klar. 28-årige Andreas Larsen kommer senast från isländska Vikingur där han spelat sedan sommaren förra året.

Nu har han skrivit kontrakt med TFF över de kommande två åren.

– Han är en stark personlighet med erfarenhet och har haft kontinuerligt spel under fjolåret. Dessutom har han varit med och spelat upp Lyngby i högstaligan i Danmark, säger Peter Swärdh, manager i Trelleborgs FF.

Han beskriver nyförvärvet som en målvakt med god spelförståelse och bra spel med fötterna.

Förutom Lyngby och Vikingur har Andreas Larsen även spelat i Hvidovre och danska storklubben Brøndby. Totalt har han gjort 72 matcher i den danska andraligan och släppt in 117 mål.

Sedan tidigare finns målvakterna Merlin Nuhanovic och Philip Mårtensson i truppen.

– I nuläget har vi tre målvakter med olika styrkor och erfarenheter. Det känns för vår del som att vi hittat rätt i målvaktspositionen och kan gå in i superettan på ett bra sätt, säger Peter Swärdh.

Senaste säsongen slutade Larsens Vikingur nia i den isländska högstadivisionen och vaktade buren i 20 matcher, med 38 insläppta mål som facit.

Har ni värvat färdigt nu?

– Jag säger bara att fönstret stänger den fjärde april och vi får se om det kommer in någon spelare till, avslutar Peter Swärdh.