Dannegårdens ägare tar plats i TFF-styret

Fotboll Artikeln publicerades
Styrelsekvinna. Katarina Ivholt är ett känt ansikte i TFF-kretsar efter att hon varit värd för nätverkets frukostmöten. Nu tar hon även klivit in i TFF:s styrelse. 2 bilder
Foto:Sara Johari
Styrelsekvinna. Katarina Ivholt är ett känt ansikte i TFF-kretsar efter att hon varit värd för nätverkets frukostmöten. Nu tar hon även klivit in i TFF:s styrelse.

För första gången på 20 år har TFF en kvinna i huvudstyrelsen. Katarina Ivholt, 53, kommer att kombinera sitt arbete på Dannegården med att sitta i TFF:s styrelse.

– Jag är en entreprenör ut i fingerspetsarna, säger hon.

När TFF hade årsmöte i måndags genomfördes stadgeändringen som innebär att klubben numera är en tvåsektionsförening, som bedriver både dam- och herrfotboll.

I samband med det fick klubben också en kvinna i styrelsen. Katarina Ivholt från Höllviken, som driver restaurang- och hotellverksamhet på Dannegården, blir den första kvinnan som tar plats där sedan 1990-talet, då Lena Wendt satt i TFF:s styrelse.

– Tydligen är det så länge sedan. Det känns lite spännande, säger Katarina Ivholt, som tillsammans med sin man äger och driver verksamheten på Dannegården sedan 2013.

– Då kände jag ingen i Trelleborg, mer än min bror. I dag känns det som att man känner alla i Trelleborg. Dannegården har blivit den nya mötesplatsen i Trelleborg. Jag är glad att få vara med om det och har byggt upp ett enormt kontaktnät, säger hon

Vad kan du bidra med i TFF:s styrelse?

– Jag är en entreprenör, jag älskar försäljning. Det är väl mycket det.

Vad har du för relation till TFF?

– Peter Kronström på TFF:s företagsnätverk och jag började samtidigt. Vi fick kontakt tidigt och jag fick frågan om att ta över frukostträffarna. Sedan dess har det varit mycket. Min man är gammal MFF-spelare och har varit tränare i BK Höllviken under många år, så det har varit mycket fotboll i familjen.

Andelen kvinnor i idrottsförbunds och idrottsföreningars styrelser är förhållandevis få. Inför vårens riksidrottsmöte föreslår riksidrottsstyrelsen att man inför kvotering till styrelserna i de olika specialidrottsförbunden.

– Det viktiga i en styrelse är att det är en engagerad mix, det är viktigare än att det är hälften killar och hälften tjejer. Det behövs någon entreprenör, någon som är duktig på ekonomi, någon som kan juridik, någon som är duktig på att förvalta, säger Katarina Ivholt.

Katarina Ivholt är en av fyra nya i TFF-styrelsen. De övriga nya som valdes in är Martin Ganslandt, Johan Schubert och Timothy Walentynowicz.