Daniel Lindqvist fortsätter i HBK

Handboll Artikeln publicerades
Daniel Lindqvist. fortsätter en säsong i Trelleborg HBK.
Foto: Tomas Nyberg
Daniel Lindqvist. fortsätter en säsong i Trelleborg HBK.

Rutinerade Daniel Lindqvist har nu bestämt sig för att spela i Trelleborg HBK ett år till. Men han vill komma upp i högre fysisk status än förra året, annars kanske han väljer att vara ledare.

Trelleborg HBK tränar för fullt trots att det är drygt tre månader kvar till seriepremiären. Samtidigt byggs truppen till nästa säsong. En som fortsätter i laget är den före detta elitseriespelaren Daniel Lindqvist.

– Jag kör på så länge det är roligt. Men jag hoppas att jag kommer upp i bättre nivå än förra säsongen, säger niometersspelaren, som spelat i elitserien med IFK Trelleborg och H43.

38-åringen vill att hans kropp ska svara bättre på träningen än förra året för att han ska satsa säsongen ut.

– Förra säsongen var inte den bästa jag har haft. Jag måste bygga upp min fysiska status nu för annars får jag nog fundera på i vilken utsträckning jag ska spela, säger Daniel Lindqvist, som inte var nöjd med förra säsongen.

– Jag hade problem med en axel som jag slet med och jag sköt bedrövligt. Jag hade många småskador och kom inte upp i den fysiska nivå jag kan. Det är inte kul när man inte är i närheten av den kapaciteten som man vet att man har.

– Om jag inte håller nivån får jag ta mig en rejäl funderare på om jag ska fortsätta spela eller om jag ska vara ledare, för jag vill inte spela på gamla meriter, säger Lindqvist.

HBK har tränat sedan i maj under nye tränaren Krister Lindgren. Efter denna vecka väntar ett sommaruppehåll. Sedan är planen att laget börjar träna igen första veckan i augusti.

– Jag har lång tid på mig att bygga upp mig nu och jag kör på så länge jag tycker det går bra, säger Daniel Lindqvist.

En annan spelare som gjort klart med HBK till nästa säsong är kantspelaren Andreas Kitanoski, som gör comeback efter ett års uppehåll med handbollen.

Sedan tidigare har division två-klubben gjort klart med den 18-årige målvakten Jakob Hansen, som lånas från Ystads IF.