Annons

Dags igen för populär crossfit-tävling

I helgen testas styrka och psyke hos de 42 deltagare som är med i den tävling som Crossfit Sydkusten arrangerar. Deltagarna får kämpa från fredagskvällen till söndagseftermiddagen.
Crossfit • Publicerad 15 augusti 2018
Crossfit Sydkusten arrangerar en tävling i helgen.
Crossfit Sydkusten arrangerar en tävling i helgen.

Tävlingen består av åtta så kallade events, vilket är olika övningar.

– Många väljer att komma hit för att det är en tuff tävling och det är inte så vanligt att det är så här många event i en tävling heller, säger Ronja Hansson i Crossfit Sydkusten.

Annons

Tävlingen börjar på fredagen på stranden nere vid Dalabadet. Där blir det udda event i sanden där deltagarna bland annat ska dra däck och slädar och lyfta tunga bollar.

På lördagsmorgonen samlas deltagarna på Albäcksvallen där de ska springa i backarna. Efter ett event på fotbollsplanen ska deltagarna gå till ”boxen”, klubbens nya lokaler på Godsvägen där Crossfit Sydkusten huserar sedan i april. Där väntar två event.

På söndagen avslutas tävlingen med tre event i ”boxen” och slutligen en final på söndagseftermiddagen.

– Då kommer deltagarna verkligen att få testa sin styrka och vi kommer få se hur bra tränade alla är. Det blir många annorlunda tävlingar, säger Ronja Hansson.

Det är en lagtävling för mixade lag, en tjej och en kille är med i varje. 21 lag har anmält sig.

– Lagtävling överhuvudtaget är ganska ovanligt därför är vår tävling populär. Det är andra året i rad vi kör mixade lag, det blir en annan känsla när både tjejer och killar får ta ansvar, säger Ronja Hansson, som berättar att vissa av dem som kommer till Trelleborg har varit med i både EM och VM.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons