Conny Karlsson ersätter Henrik Larsson

Fotboll Artikeln publicerades
Foto:BJÖRN LINDGREN / TT

Förre TFF-tränaren Conny Karlsson har fått ett nytt tränarjobb. Han ska rädda Oskarshamns AIK kvar i division ett södra.

Henrik Larsson får sparken och ersätts av Helsingborgs tidigare guldtränare Conny Karlsson. Ja alltså inte den Henrik Larsson, som tränar HIF, utan hans namne som fram tills nu tränat Oskarshamns AIK i division ett södra.

– Haha, jag har faktiskt inte tänkt på det förrän du sa det nu, säger Conny Karlsson till sajten alltidfullsatt.se, som uppmärksammade det lustiga sammanträffandet.

För Karlsson, som ledde Helsingborg till guld 2011, handlar det om ett korttidskontrakt säsongen ut. Med fem omgångar kvar ligger Oskarshamn under kvalstrecket, men har bara en poäng upp till säker mark.

Även för den mer namnkunnige Henrik Larsson och Helsingborg är läget som bekant prekärt, och laget ligger just nu på kvalplats.

– Det är olyckligt att man hamnat där. Det är bara att hålla tummarna för att de spelar allsvenskt nästa år, säger Conny Karlsson.

Karlsson sa upp sig från sitt tränarjobb i TFF 2014 och har sedan dess varit utan tränaruppdrag fram tills nu.

Conny Karlsson föddes och växte upp i Oskarshamn, men det var i IFK Oskarshamn han själv spelade. Han tränade TFF i två omgångar. Först 2004 till 2007 och sedan under våren 2014.

TT/TA