Comeback för Axnér – i Trelleborg

Sport Artikeln publicerades

Tomas Axnér förstärker Trelleborg HBK. 42-åringen spelar i söndagens match hemma mot Skånela i Söderslättshallen.

– Matchen i Trelleborg kan bli min sista match någonsin, säger handbollsprofilen.

Trelleborg HBK har sex spelare borta när allsvenskan drar igång igen efter juluppehållet. Då slår klubben till med en värvningsbomb.

En av de största handbollsprofilerna, Tomas Axnér, gör oväntat comeback. I och med EM-uppehållet är han fri från uppdraget som tränare i Lugi och kan därför förstärka Trelleborg HBK i klubbens jakt på poäng.

– Jag ser det som en rolig grej och det är väl inte så jätteövertänkt. Jag och Pelle Käll snackade om det för några veckor sedan och nu får jag stå för vad jag har sagt.

Comebacken varar bara över en match eftersom Tomas Axnér tjänstgör som expertkommentator i TV4 under EM.

Värvningen ska inte ses som ett pr-trick enligt tränaren Pelle Käll. Inte heller visar den tecken på att klubben är desperat när den nu tar in en spelare som inte spelat kontinuerligt sedan våren 2010.

– Absolut inte. Tvärtom. Vi får möjlighet att få in en fantastisk förstärkning. Det är inte lätt att hitta en spelare av den klassen, säger HBK-tränaren som är personlig vän med Axnér vilket ligger till grund för affären, säger Pelle Käll.

Vad kan han tillföra?

– Vi har flera spelare borta och det kan vara bra att få lite fart och fläkt in i laget. Det är klart att en spelare som har gjort över tusen mål i Bundesliga och över tusen mål i elitserien har spetskvaliteter. Sedan får vi se hur mycket speltid han kommer att få.

Högersexan Hampus Olsson missar matchen mot Skånela och Senad Alkic kan behövas på nio meter då det på grund av skador uppstått en brist på vänsterhänta skyttar.

Frågan är vad hemmapubliken kan förvänta sig av kantveteranen.

– Jag ska mest in och avlasta, men när jag är inne kommer jag att göra mitt bästa. Senast jag spelade var i kvalet till ettan med Lugis farmarlag. Men jag tror det är lättare att spela ju högre nivå det är på spelet. Man är ju van vid att motståndarna ska göra på ett visst sätt, säger Axnér.

I allsvenskan finns inget tuffare motstånd än Skånela, åtminstone inte sett till tabellplaceringen. Trelleborg sladdar på tolfte plats, det är inget som överraskar handbollsexperten Axnér.

– Det som överraskat var de positiva resultaten i början av serien. Jag trodde att man skulle få det jobbigt med det materialet och det är en omställning att plötsligt träna fler pass i veckan.

Tomas Axnér gör sin första träning med laget i morgon. Då ska även besked komma om Axnérs spelarlicens hunnit flyttas från Lugi till HBK.

– Som jag ser det ska det inte vara några problem även om man inte ska ropa hej, säger Pelle Käll.

När Käll tränade H43 spelade Axnér i laget, de har mötts många gånger på handbollsplanen men har aldrig spelat tillsammans. Käll, som deltog på träningen i måndags då fem spelare var borta, utesluter dock en comeback för egen del.

– Nej, jag kommer inte att spela, säger Pelle Käll.