Annons

Clara Lerby uttagen till U20-VM

Trelleborgaren Clara Lerby är en av 16 spelare som blivit uttagen till den svenska truppen till U20-VM i Ungern 1-14 juli.
Handboll • Publicerad 3 maj 2018
Clara Lerby.
Clara Lerby.

Clara Lerby är fostrad i Trelleborgshandbollen. Hon började karriären i IFK Trelleborg. För tre år sedan, när hon började på handbollsgymnasiet i Göteborg, lämnade hon Trelleborg HBK för Kungälv.

I mars var hon med och sköt Sverige till VM. När truppen till mästerskapet offentliggjordes under torsdagen var vänstersexan som väntat en av de uttagna i truppen.

Annons

Sverige ska i gruppspelet möta Frankrike, Kroatien, Egypten, Spanien och Tyskland. U20-VM är det sista mästerskapet för 98/99-tjejerna.

Clara Lerby har i sin karriär gjort 71 mål på 31 landskamper.

Truppen samlas först för träningsdagar i Alingsås 28–30 maj, spelar sedan SOC i Norge under midsommarhelgen och sedan åker till ungerska Debrecen.

I mars var Clara Lerby även med och förde upp Kungälv till högsta serien.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons