Clara Lerby tvåmålsskytt mot Skuru

Skuru IK slutade som etta i grundserien av SHE, Clara Lerbys Kungälv var sista laget in i slutspelet. När de bägge möttes under torsdagskvällen var det däremot jämnt, och vänstersexan från Trelleborg gjorde två av målen.
Handboll • Publicerad 28 mars 2019
Trelleborgaren Clara Lerby har varit en av Kungälvs mest målsäkra spelare under säsongen. Under torsdagen mot Skuru blev det två nya.Foto: Björn Gustavsson

Kungälv låg under med fyra poäng med bara minuten kvar av den första halvleken. Då klev Clara Lerby fram och satte sitt första slutspelsmål i karriären.

Under hela matchen låg Kungälv, som gör sitt första slutspel någonsin, under mot favorittippade Skuru. I slutet av matchen började det dock bränna till. Clara Lerby gjorde sitt andra mål i matchen och efter ett tag hade Kungälv knappat igen till 24 lika, med fem minuter kvar.

Men Skuru kom tillbaka och gjorde två snabba mål. Matchen slutade 27–25 till Skuru. På måndag väntar den första returen, på hemmaplan i Kungälv, för Clara Lerby.