Camara Jönsson stannar i TFF – ”En viktig ledargestalt”

Fotboll Artikeln publicerades
Salif Camara Jönsson har förlängt sitt kontrakt med TFF. Arkivfoto.
Foto: Tomas Nyberg
Salif Camara Jönsson har förlängt sitt kontrakt med TFF. Arkivfoto.

Det hängde i luften länge. TFF:s lagkapten förlängde under tisdagen sitt kontrakt med laget.

– Bådas våra leenden var ganska så stora, säger anfallaren.

Efter att ha fått sin första säsong i allsvenskan förstörd av en hälseneskada vill Salif Camara Jönsson ha revansch. När alla delar i livet utanför planen löste sig gick det snabbt att skriva på ett nytt kontrakt.

– Det känns jättebra. Det viktiga, som jag varit inne på tidigare, var ju att familjebiten skulle lösas och även jobbdelen, säger 35-åringen.

– Det löstes och då gick det ganska snabbt. Så fort jag meddelade klubben sattes signaturen, fortsätter han.

35-åringen kom till TFF 2015 och gjorde succé. Säsongen 2017 gjorde han 15 mål i superettan och blev TFF:s målkung när laget tog sig upp till allsvenskan.

Men inför årets allsvenska säsong drabbades han av en hälseneskada. Han gjorde sitt första inhopp i allsvenskan mot GIF Sundsvall i augusti i år. I slutändan blev det två mål på tio matcher i allsvenskan.

Det finns dock en liten chans att Salif Camara Jönsson kommer göra fler allsvenska mål. I kontraktet, som sträcker sig över nästa år, finns nämligen en klausul.

– Vid ett avancemang har jag sagt att jag vill vara med på det tåget. Jag har en personlig målsättning om att vi ska vara med och slåss om de platserna, säger lagkaptenen.

Från klubbens sida är man självklart nöjda över det positiva beskedet från 35-åringen.

– Vi är väldigt glada över att Salif väljer att fortsätta ytterligare ett år. Han är en viktig pusselbit för oss både på och utanför planen med sitt spel och sin personlighet, en viktig ledargestalt. Vi är övertygade om att han kommer bidra med oerhört mycket nästa säsong och han sätter en större kravbild på klubben, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör och sportchef i TFF.

Hur stort var Mattias Kronvalls leende när du skrev på kontraktet?

– Jag tror att bådas våra leenden var ganska stora. Det är klart han var glad, men han brukar ha ett leende på läpparna också, säger Salif Camara Jönsson.