Annons

Brorsson lämnar TFF

Freddie Brorssons tid i TFF är över för den här gången. Under fredagseftermiddagen presenterade klubben att anfallaren lämnar för en annan klubb i superettan.
Fotboll • Publicerad 7 december 2018 • Uppdaterad 8 december 2018
21-årige Freddie Brorsson lämnar TFF efter tre år i klubben.
21-årige Freddie Brorsson lämnar TFF efter tre år i klubben.Foto: Jonas Bergström

21-årige Freddie Brorsson lämnar TFF efter att hans kontrakt med klubben löpt ut.

– Det är klart det är vemodigt att lämna Trelleborg, det har varit en viktig förening för min karriär. Det känns att lämna och jag har haft en fantastisk tid i klubben, säger anfallaren själv till TA-sporten.

Annons

TFF skriver i ett pressmeddelande att klubben gärna haft kvar anfallaren men att Brorsson själv önskade ett miljöombyte.

– Freddie är en spelare vi ville behålla, så det är ny information för oss att han lämnar. Samtidigt har han skött det bra mot oss och varit tydlig med att han ville ha ett miljöombyte, men det känns ju snöpligt, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör och sportchef i TFF.

Freddie Brorsson skriver istället på för Örgryte IS i Göteborg. Kontraktet, som är på två år, undertecknades under fredagseftermiddagen.

– Jag har pratat med tränaren där, Thomas Askebrand, och han ville verkligen ha dit mig. Han ser mig främst som en ytterforward, säger Freddie Brorsson.

Jubel för Freddie Brorsson efter hans första allsvenska mål i hemmavinsten mot BP i våras.
Jubel för Freddie Brorsson efter hans första allsvenska mål i hemmavinsten mot BP i våras.Foto: Andreas Hillergren/TT

21-åringen menar att en plats i startelvan var det som gjorde att han ändå flyttar till ÖIS, trots att det fanns intresse från allsvenska lag.

– Jag är taggad nu, det blir en extra nytändning i Göteborg och en spännande utmaning. Men det är klart man kommer sakna fansen i Trelleborg och klubben.

– Sen utesluter jag inte att jag kan komma tillbaka till TFF någon gång i framtiden, avslutar Freddie Brorsson.

Spelaren kom till Trelleborg från Malmö FF sommaren 2015 och gjorde i år 25 matcher för TFF i allsvenskan och mäktade med ett mål och en assist.

Totalt blev det 50 matcher, tre mål och fem assist i TFF för Freddie Brorsson, som har ett gediget förflutet i TFF då hans pappa, Jonas Brorsson, är före detta lagkapten, tillika sportchef i klubben.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons