Bottennapp för BK Borgen

Bowling Artikeln publicerades
Bowling. Arkivbild.
Foto: Tomas Polvall
Bowling. Arkivbild.

Det går fortsatt tungt för BK Borgen. Under lördagen kom tionde och elfte förlusten för året. Nu börjar goda råd bli dyra för bowlingklubben.

BK Borgen ligger fortsatt sist i Sydallsvenskan. Under lördagen spelade laget två matcher på två olika platser, men ingen av dem blev vad BK Borgen behöver. Det vill säga en vinst.

Den första matchen, i Ängelholm, slutade 18–2 till hemmalaget Full House BK, som också leder serien efter att ha trillat ned från elitserien förra året.

– Första matchen visste vi ju om att vi nog inte skulle ha så mycket att hämta i, säger Emil Wohlin som var Borgens näst bäste i den matchen.

– Den andra trodde vi att vi kanske skulle ha en liten chans till poäng i. Men ja, det är väl som innan under säsongen att det känns som att vi har lite stolpe ut, fortsätter han.

Även mot Kinna BK, en match som spelades i just Kinna, blev det alltså förlust. Siffrorna skrevs till 5–14 för Borgens del och laget fick åka hem utan poäng.

– Det kändes som att vi var på gång, men när det väl var dags för sistarutan så vände de och då förlorade vi serien, säger Emil Wohlin.

Borgen ligger nu fem poäng bakom Marbodals BS och Lunds BK Mamba på kvalplats.

– Vi har väl sju matcher kvar, nu är det ju skarpt läge nästa helg för vi möter dem som vi har chansen att kanske jaga ikapp, men det börjar bli ont om livlinor nu, säger Emil Wohlin.

Full House BK–Borgen 18–2 (5–0, 4–1, 4–1, 5–0)

Bäst i BK Borgen: Ola Karlsson (872), Leif Nilsson (862), Kurt Söderlund (859).

Kinna BK–BK Borgen 14–5 (3–1, 3–2, 4–1, 4–1)

Bäst i BK Borgen: Leif Nilsson (958), Emil Wohlin (887), Ola Karlsson (830).