Blomqvist klar för Gif Sundsvall

Fotboll Artikeln publicerades
Alexander Blomqvist, på måndagens snöiga träning med TFF. Det blev en av hans sista.
Foto: Jonas Bergström
Alexander Blomqvist, på måndagens snöiga träning med TFF. Det blev en av hans sista.

Nu är det klart. Alexander Blomqvist lämnar TFF för allsvenska Gif Sundsvall. TFF meddelar på sin hemsida att spelaren lämnar.

TFF tappar mittbacken Alexander Blomqvist till Gif Sundsvall.

– Alexander har varit med på Trelleborgs FF:s resa till att etablera sig i elitfotbollen och han har varit en väldigt god ambassadör för klubben. Samtidigt har Alexander hela tiden varit öppen och rak med sina ambitioner om att spela i högsta ligan. Vi önskar Alexander varmt lycka till i GIF Sundsvall, säger Peter Swärdh, manager i Trelleborgs FF, i ett pressmeddelande.

Blomqvist kom till TFF i januari 2006 från IFK Värnamo, då som ett lån från Malmö FF. Han har varit en given startspelare under sina tre säsonger i klubben.

– Jag har varit tydlig, jag vill spela i allsvenskan. Jag tror även att Sundsvall är ett lag som skulle passa mig, på det sätt de spelar. Det är mycket som känns bra, sa 24-åringen, till TA-sporten i måndags.

Alexander Blomqvist hade ett år kvar på sitt kontrakt med TFF och Gif Sundsvall har fått köpa loss spelaren. Det finns ännu inga uppgifter om en övergångssumma.

Det är TFF:s andra försäljning på en vecka. Förra torsdagen såldes Deniz Hümmet till Elfsborg, det var klubbens första försäljning på sju år.

TFF kommer att värva en ersättare till Blomqvist.

– Nu kan vi fokusera på innerbackssidan. Vi tittar efter vad som finns och vi har identifierat några namn. Försäljningen ger ju utrymme i rörelsen, säger manager Peter Swärdh till TA-sporten.

I truppen har nu TFF tre mittbackar, Isak Jönsson, Jasmin Sudic och Lasse Nielsen. Men Jasmin Sudic har fortsatt problem med sitt knä och tränar inte för tillfället. Sudic hade även känningar i sitt knä under förra säsongen.

– Det medicinska teamet försöker skaffa sig koll på exakt vad det är, säger Peter Swärdh.