Blomqvist: Jag vill spela i allsvenskan

Fotboll Artikeln publicerades
Alexander Blomqvist på TFF:s träning på måndagen som genomfördes i rejält snöfall. Rena ”Sundsvallsvädret” alltså.
Foto: Jonas Bergström
Alexander Blomqvist på TFF:s träning på måndagen som genomfördes i rejält snöfall. Rena ”Sundsvallsvädret” alltså.

I fredags bekantade han sig med Gif Sundsvall. På måndagen tränade han på Vångavallen. Men TFF har accepterat Sundsvalls bud och snart kan Alexander Blomqvist vara förlorad för klubben.

Alexander Blomqvist är nära en övergång till Gif Sundsvall. I fredags var TFF-spelaren där och bekantade sig med klubben. Och TFF har accepterat Gif Sundsvalls bud.

Men på måndagen tränade mittbacken med TFF.

– Ingenting är klart ännu. Ett beslut kommer säkert de närmaste dagarna. Jag är fortfarande under kontrakt med Trelleborg och respekterar det, säger Alexander Blomqvist, efter måndagens träning, då snön vräkte ner över Vångavallen.

Snö kan bli vanligare i Blomqvists vardag inom kort, för en flytt till Sundsvall är nära.

– Det finns en överenskommelse som vi har sagt okej till. Bollen ligger hos Alexander nu, säger TFF:s manager Peter Swärdh.

– Vi vill att Alexander ska spela här men vi förstår att spelare blir lockade av att spela i allsvenskan. Vi sa därför okej till att han fick åka upp till Sundsvall, fortsätter Peter Swärdh.

I fredags var han i Sundsvall på besök och fångades då på bild av Sundsvalls Tidning.

– Jag var där över dagen för att bekanta mig med klubben och se hur de tänker. Jag träffade olika personer i klubben, berättar Alexander Blomqvist, som medger att han lockas av en övergång.

– Jag har varit tydlig, jag vill spela i allsvenskan. Jag tror även att Sundsvall är ett lag som skulle passa mig, på det sätt de spelar. Det är mycket som känns bra även om man så klart inte vet allting, säger 24-åringen, som har ett år kvar på sitt kontrakt med TFF.

Han tycker att det vore bäst för hans utveckling att fortsätta spela i allsvenskan.

– Jag vill utmana mig själv som spelare och människa. Inget ont om superettan och TFF, men jag vill utvecklas och spela så högt upp som möjligt.

Blomqvist har känt till Sundsvalls intresse en tid.

– De har varit intresserade en längre period men det är först sista tiden som det har blivit något konkret.

Har andra klubbar visat intresse för dig?

– Inget som jag har hört, men det är först när det finns papper som något börjar bli konkret, säger TFF:s mittback, som alltså snart kan vara förlorad.