Isaksson på rehab i Malmö

Text: Martin Falkenby
Publicerad 10 maj 2012 5.56 Uppdaterad 12 maj 2012 10.10
Större eller mindre text

Sport.
Andreas Isaksson är inte återställd från sin axelskada. Nu rehabtränar han i Malmö för att bli spelklar till EM.

På måndag tar Erik Hamrén ut truppen till EM i Polen och Ukraina. Räkna med att Andreas Isaksson är ett av 23 namn i truppen.

Men målvakten är match­otränad och med mindre än en månad till EM är han ännu inte kvitt sin skada.

19 mars var Andreas Isaksson i Göteborg och fick sin skadade axel undersökt.

– Vi räknar med att ”Isak” är borta från matchspel i ungefär tre veckor, men att han då med bra rehabträning ska vara fullt återställd och klar för spel, sa landslagsläkaren Leif Swärd då.

Sveriges landslagsmålvakt åkte tillbaka till klubblaget PSV Eindhoven, men har inte spelat match sedan 8 mars och har fortfarande besvär av skadan.

– Han tränade för fullt när han kom ner till Holland, men hade ont och han ville inte riskera något, säger Rickard Dahan, landslagets sjukgymnast och den som nu behandlar honom i Malmö.

Dahan förklarar skadan som relativt liten och något ingrepp har inte behövts.

– Det handlar om en skada i leden där vi stabiliserar upp för att få bättre funktion och rörlighet. Tiden för hur lång tid det kan ta varierar, säger sjukgymnasten.

– Han kom till mig i lördags och vi har kört varje dag. Fokus har varit att stabilisera skuldra och axel så att han får full funktion utan smärta. Nu har han inte så ont, men han har haft. Han är mycket bättre och vi har kunnat stegra träningen.

Vad beror skadan på?

– En kombination av yttre påverkan och förslitning. Som målvakt nöter man mycket med axeln i ytterläge och det kan ge små sprickor i leden, säger Rickard Dahan.

Kan han gå in i fotbollsträning nu?

– Ja, men nyckeln till framgång är att få till en stegrad återgång till fotboll. Det ska bli en skön övergång där han successivt slussas in i full träning.

Finns det anledning att känna oro?

– Jag är inte orolig. Med stor sannolikhet är han tillbaka i full träning 24 maj.

Större eller mindre text7 läsare har reagerat på denna artikel

43% är glada

14% är likgiltiga

43% är nyfikna

0% är arga


Hur reagerar du på "Isaksson på rehab i Malmö"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu