Trettonde raka utan seger

Text: Sigge Hansson, Martin Falkenby
Publicerad 23 april 2012 10.29 Uppdaterad 23 april 2012 16.35
Större eller mindre text

Trelleborg.
Matchen mot Jönköping var TFF:s trettonde raka utan seger.

Det var också snacket om just en skön seger som präglade snacket i omklädningsrummet. Det var länge sedan segermelodin hördes från TFF-spelarna. 6 augusti vann TFF med 2–0 mot Gefle.

Efter Geflematchen har det burit rakt nedåt för TFF:s del. På de tio sista allsvenska omgångarna togs endast två poäng och fortsättningen i superettan har gett ynka poängen. Mot Ängelholm i premiären.

Vad är det egentligen som hänt?

– Jag vet inte men allting i spelet verkar låsa sig för oss. Vi måste bli tryggare i spelet och spela mer boll längs marken. För tillfället blir det alldeles för mycket chansbollar. Vi behöver helt klart en seger att luta oss mot, säger Kristian Haynes.

Fredrik Persson är inne på samma linje.

– Vi behöver helt klart vinna och vi gör det alldeles för lätt för motståndarna. Titta bara i dag när Jönköping stänger av Koroma och Haynes och vi kommer ingenstans.

Tobias Mattsson var kanske allra bäst av TFF-spelarna mot Jönköping och han är lika säker på saken:

– Vi får inte igång vårt spel och vi behöver verkligen en seger. Jag är också säker på att den kommer och det är bara att fortsätta och hitta tillbaka till vårt eget spel.

Ibrahim Koroma säger så här om den negativa sviten:

– Vi trodde kanske på 15 poäng efter fem matcher men nu har vi en efter tre och det har att göra med att många lag gör det extra bra mot oss som spelade i allsvenskan i fjor. Vi behöver vinna och fortsätter vi kämpa kommer också segern.

Alf Westerberg säger att laget måste få ut mer av det offensiva spelet.

– Vi får smälta det här och gå vidare. Vi har tappat form och självkänsla, säger tränaren som inte ser de tre avverkade motståndarna som bättre lag.

– Det är klart att det här är inte vad vi önskat eller förväntat. Det finns ingen väg förbi utan vi måste bryta isen. De tre lagen som vi mött har inte högre kapacitet än oss, det är vi själva som har ställt till det. Den här förlusten var inte orättvis på något sätt, vi måste prestera bättre.

Större eller mindre text35 läsare har reagerat på denna artikel

9% är glada

17% är likgiltiga

3% är nyfikna

71% är arga


Hur reagerar du på "Trettonde raka utan seger"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
  • avatar JoseeMourinho  8 timmar sedan
  • In med tekniska spelare i anfallet så ska Trelleborgs FF få se på vinster. Det går inte att köra med samma spelartyper som var värdelösa i Allsvenskan & tro att samma spelare ska bärga en uppflyttning. Gör som alla andra klubbar, slussa in hungriga 18-19 åringar i anfallet istället för köra med avdankade spelare som inte håller. Tro på era talanger istället för att värva spelare från Husie, Oxie, Höör osv...
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu