Wilör slutar i HBK

Text: Jonas Jakobsson
Publicerad 19 april 2012 10.37 Uppdaterad 19 april 2012 10.47
Större eller mindre text

Trelleborg .
Han har levt med handbollen i hela sitt liv. Det senaste året har han brunnit för att ta Trelleborg HBK:s damer till allsvenskan inom en snar framtid. Men nu väljer Eje Wilör att lämna sitt engagemang i föreningen.

– Jag tar en paus från handbollen. Jag känner att jag behöver ett liv utan handboll, men vi får se om jag klarar av det, säger Eje Wilör och skrattar.

53-årige Wilör är känd i Trelleborg för att det var han som startade Stavstens handbollsförening på nytt 1991.

Det blev succé genom att han lyckades locka namnstarka spelare till föreningen och 1995 kvalade sig Stavsten upp i elitserien.

För ett år sedan upphörde Stavsten som handbollsförening i sin tidigare form, och klubben flyttades över i stadens nya förening, Trelleborg HBK.

Eje Wilör som var ordförande i Stavsten, ville inte vara med i styrelsen i Trelleborg HBK utan valde att lägga sitt engagemang i HBK:s damlag. Han blev en av fyra i damkommittén som bildades för att ge klubbens damlag, då i division två, förutsättningar för att ta sig uppåt i seriesystemet.

– Vi ska till allsvenskan så fort som det bara går, sa Eje Wilör till TA-sporten för ett år sedan, om den satsning som han ville göra på damlaget tillsammans med andra krafter i HBK.

Laget vann division två, men satsningen fortsätter utan Eje Wilör.

Är det någon särskild anledning till varför du slutar?

– Nej, allt har fungerat bra i föreningen, jag känner att jag behöver ett break, det har inget med föreningen att göra.

Hur länge sedan var det du var borta från handbollen?

– Jag vet inte om den tiden funnits, ha ha. Jag tror att det är nyttigt både för mig och föreningen att komma ifrån det, säger Wilör.

– Klart att vi kommer att sakna en sådan kraft, säger Kristoffer Ekström i damkommittén om att Eje Wilör slutar.

Ekström, Håkan Trulsson och Jimmy Nilsson i damkommittén får nu klara sig utan Eje Wilörs hjälp.

– Det är ju en stor arbetsbörda för oss, vi kanske ska knyta till oss någon till, säger Kristoffer Ekström.

– Om de behöver hjälp hör de nog hör av sig, jag ska försöka hjälpa dem om det behövs, säger Eje Wilör som lyckats värva spelare både under Stavstentiden och till HBK:s damlag under det senaste året, tack vare att han har goda kontakter.

– ”Buttan” (tränaren Birthe Hansson) har goda kontakter hon också så de ska nog klara sig, säger Wilör.

Han kommer inte att var helt borta från handbollen.

– Min äldsta dotter (Ida) spelar i laget och min andra dotter (Hanna) spelar också handboll, och min son (Olle) i Stavstens vänner, så jag kommer att följa lagen lite.

Kommer du engagera dig i handbollen igen?

– Vet inte. Vi får se vad som händer.

Större eller mindre text47 läsare har reagerat på denna artikel

55% är glada

9% är likgiltiga

13% är nyfikna

23% är arga


Hur reagerar du på "Wilör slutar i HBK"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
  • avatar gosta_2012  6 dagar sedan
  • Utan Eje så kan Trelleborg lägga ner handbollen. Han är den enda som har nån koll på hur en klubb ska drivas. THBK är ju ett skämt från topp till tå. Bortskämda gnälliga spelare som hellre piper i bloggar än visar sig på planen.
  • avatar krille13  5 dagar sedan
  • Håller med  gosta  helt och hållet , och skall man nu också ha BÖrjesson som tränare då kommer det att gnällas ännu mer. Ta ett snack med några som var med i styrelser från både IFK OCH STAVSTEN eller ännu bättre åk in på ett studiebesök till ystad IF och se hur dom har gjort för att vända stort - till ett stort +
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu