HBK föll mot Västerås

Text: Jonas Jakobsson
Publicerad 19 februari 2012 18.38 Uppdaterad 20 februari 2012 10.14
Större eller mindre text

Handboll.
Trelleborg HBK var utan chans mot VästeråsIrsta. Det allsvenska mötet slutade 23–33 (10–17)

Nu har laget bara fem matcher på sig att ordna en kvalplats för att behålla sin allsvenska status.

– Sex poäng till räcker, tror linjespelaren Johan Börjesson.

Trelleborg HBK hade inte mycket att hämta mot tabellfyran VästeråsIrsta. Redan efter tio minuters spel stod det 2–8 på matchtavlan.

– De är för bra för att vi ska bjuda dem på sex måls försprång i början. Vi var inte på tårna idag. De hade rest långt, och de var på tårna, konstaterar HBK-veteranen Johan Börjesson.

Efter den katastrofala inledningen var HBK inte nära att komma ikapp. Även om laget hade stolpe ut när de hade lägena att få lite hopp om kontakt, var VästeråsIrsta för bra.

– De ligger där de ligger i tabellen av en anledning. De spelar en snabb och enkel handboll, det passar inte oss, säger Börjesson.

Det var huvuden ner i HBK-laget tidigt i matchen och det kändes som att spelarna inte själva trodde på seger efter den miserabla inledningen.

– Västerås är ett skickligt lag som passar oss illa med sina höga tvåor i försvarsspelet, men vi viker ner oss idag, säger HBK-tränaren Pelle Käll, som inte var nöjd med sina mannar.

– Det är för många som inte presterar individuellt och lagmässigt idag, konstaterar han.

En anledning till den svaga insatsen var emellertid att flera spelare i laget har varit sjuka i veckan och missat träningar, däribland Johan Börjesson.

– Tror inte att jag haft så dålig utdelning på avsluten denna säsong, jag sätter bara sju av tolv lägen, det är för dåligt. Skärpan var inte där idag och jag var helt slut mot slutet, det känns att jag har en infektion i kroppen, säger Börjesson, som måste bli frisk om HBK ska fixa nytt kontrakt.

Trelleborg HBK är näst sist i tabellen och har tre poäng upp till Kroppskultur och Hästö, lagen på kvalplatsen.

Vad talar för att ni klarar en kvalplats?

– Får vi ha alla friska så att vi kan träna ordentligt i veckan så fixar vi detta. Vi vägrar att ge oss förrän sista matchen är spelad. Alla matcher som är kvar nu är SM-finaler för oss, svarar Pelle Käll.

– De senaste matcherna utom denna. Vi spelade jättebra borta mot Kroppskultur förra helgen, alla bidrog i den matchen. Spelar vi så igen fixar vi det, svarar Johan Börjesson, som gjorde sju mål, och var bäst av hemmaspelarna.

I tre av de fem matcher som återstår möter HBK bottenkonkurrenter.

– Vi har fem timmar kvar att spela och det är upp till oss själva att fixa det, säger Johan Börjesson.

Trelleborg–Västerås Irsta 23–33 (10–17)

Trelleborg: Johan Börjesson 7 (1), Filip Bengtsson 4, Viktor Nyberg 3 (1), Danni Mitkovski–Glans 2, Victor Faltin 2, Max Falkman, Mario Lapcevic, Sebastian Carlsson, Simon Skuthälla, Anders Larsen.
Västerås Irsta: Daniel Wolf 5, Tobias Bamberg 5, Daniel Cederroos 4, Axel Morén 4 (3), Jonas Daglund 4, Filip Ottosson 3, Andreas Bamberg 3 (3), Daniel Zachrisson 3, Anton Andreasson 2.
Publik: 350.

Större eller mindre text43 läsare har reagerat på denna artikel

19% är glada

0% är likgiltiga

2% är nyfikna

79% är arga


Hur reagerar du på "HBK föll mot Västerås"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
  • noavatar Leffeboy44  6 dagar sedan
  • DETTA VAR NÅGOT AV DET SÄMSTA JAG SETT I FRÅGA OM VILJA LEFFEBOY
  • noavatar Frank  5 dagar sedan
  • Någon som vet vart Danne har tagit vägen?
  • avatar anders61  5 dagar sedan
  • Flyttar till Stockholm idag 
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu