Ännu ett jobbigt skadebesked för TFF

Fotboll Artikeln publicerades
Hugo Andersson har sannolikt dragit på sig en korsbandsskada. Den unge mittfältaren har gått framåt mycket sedan i höstas och skrev strax före jul på sitt första seniorkontrakt.
Foto:Christer Cederlund
Hugo Andersson har sannolikt dragit på sig en korsbandsskada. Den unge mittfältaren har gått framåt mycket sedan i höstas och skrev strax före jul på sitt första seniorkontrakt.

Hugo Andersson lämnade träningsmatchen mot Halmstads BK i smärtor. Efter dubbla undersökningar befarar Trelleborgs FF att det rör sig om en korsbandsskada.

Trelleborgs FF ser att ha drabbats av ännu en korsbandsskada. Hugo Andersson vred under träningsmatchen mot Halmstads BK sitt ena knä så illa att korsbandet förmodligen gick av.

– Vi har haft Hugo på två olika undersökningar och befarar att det är korsbandet, även om vi inte vill överdriva. Han har gjort magnetröntgen och väntar på besked. Vi befarar det värsta, säger TFF-tränaren Patrick Winqvist.

Skadan uppstod i mittcirkeln utan någon kontakt med motståndare.

– Det är tråkigt framför allt för Hugos egen del. Hans karriär som senior har precis börjat och så kommer en allvarlig knäskada. Vi lider med honom. Hugo har tagit stora kliv sedan i höstas och bland annat fått speltid i Svenska cupen. Han har visat att han är en bra bit före övriga U19-spelare, säger Patrick Winqvist:

– Det är jobbigt, samtidigt har Hugo en stor vilja och karaktär och är införstådd med vad som måste göras. Han kommer att komma tillbaka starkare.

Huruvida TFF kommer att plocka in förstärkning utifrån återstår att se, men Superettanlaget börjar få ont om mittfältare.

– Han är en av fyra innermittfältare. Nu har vi tre, så om någon är borta har vi ingen ersättare. Det är samma på yttermittfältet, där saknar vi Furkan (Motori) och Freddie (Brorsson) och Marcus Pode har fått gå in. Alternativen blir färre.

Korsbandsskadorna har besvärat TFF under de senaste åren.

– Vi har haft fem korsbandsskador sedan slutet av 2015, Admir (Osmancevic), Furkan, Erik (Andersson), Freddie och nu Hugo. Det här är något som vi måste titta på, säger Winqvist.

TFF-tränaren tror inte korsbandsskadorna har med underlaget eller träningsmiljön att göra, men funderar på om träningsbelastningen är för hög för unga spelare.

– Det är unga, ambitiösa spelare. Det blir mycket mängdträning och kanske gäller det för oss tränare att kunna plocka bort en spelare då och då från ett pass för att minska belastningen, säger Patrick Winqvist.