Ännu en storförlust för Pelister

Fotboll Artikeln publicerades
Adel Mekic deppar efter en förlust tidigare i sommar. 18-åringen blev lagets ende målskytt mot Gif Nike.
Foto: Niklas Gyberg Ivarsson
Adel Mekic deppar efter en förlust tidigare i sommar. 18-åringen blev lagets ende målskytt mot Gif Nike.

En eventuell nedflyttning kommer allt närmre för MF Pelister. Under söndagen förlorade laget igen och slutsiffrorna skrevs till hela 7–1 mot serieettan Gif Nike.

MF Pelister går mot en svettig avslutning i division fyra sydvästra Skåne. Under söndagen kom ytterligare en förlust för laget som ligger näst sist i tabellen.– Jag tycker ändå att vi faller med flaggan i topp. Första halvlek har vi 1-1 och fram till att de gör 3–1 var det en jämn match, säger lagets tränare Lindit Idrizi.

I den första halvleken tog Gif Nike ledningen, men Pelister kvitterade nästan direkt efter sin avspark. Darko Nikolov slog en passning upp på vänsterkanten till Adel Mekic som bröt in och satte bollen vid den bortre bollen.

– Han har utvecklats mycket den senaste tiden och tagit steg framåt, säger Lindit Idrizi om den 18 år gamle yttern som gjort en tredjedel av lagets mål det här året.

Tidigt i den andra halvleken tog Gif Nike ledningen igen och när hemmalaget sen fick en straff försvanna alla chanser för Pelister.

– De får en tveksam straff, det blir 3–1 och då går luften ur oss, säger Lindit Idrizi.

Efter det gick Pelister offensivt för att reducera och då trillade målen in bakåt istället.

– Fram till 3–1 är matchen jättejämn. De fyra sista målen görs på att vi blir får långa i laget och inte riktigt orkar i tempo. Det sitter i konditionen, vi är inte en så stor trupp, säger Lindit Idrizi.

Med fyra matcher kvar innan säsongen är slut har MF Pelister åtta poäng upp till negativt kval. Storförlusten mot Gif Nike innebär ytterligare sju mål på minuskontot. På 18 matcher i år har Pelister släppt in hela 81 mål. Mer än fyra mål per match i snitt.

Gif Nike–MF Pelister 7–1 (1–1)

Pelister: Adel Mekic.