Annons

Anfallare klar för TFF – som kan värva mer

Musa Noah Kamara från Sierra Leone har skrivit på ett avtal på tre och ett halvt år med TFF. Men klubben jobbar på ännu en förstärkning av en offensiv spelare innan transferfönstret stänger på tisdagen.
Fotboll • Publicerad 12 augusti 2019
Musa Noah Kamara har skrivit på för TFF.
Musa Noah Kamara har skrivit på för TFF.Foto: Christer Thorell/TT

Den 19-årige anfallaren Musa Noah Kamara har provspelat med klubben under den senaste veckan. Han imponerade så pass att TFF nu väljer att skriva ett långt kontrakt med honom.

– Vi har framförallt en långsiktig tanke med honom. Han behöver säkert ett par månader för att anpassa sig till vårt spelsätt och bekanta sig med klubben och en ny miljö. Men han är med och konkurrerar om en plats direkt, säger Peter Swärdh, manager för TFF.

Annons

Han tyckte att Musa Noah Kamara visade goda intentioner under sin veckas provspel.

– Vi bedömer att potentialen är hög hos honom. Han har fysiska och spelmässiga egenskaper som är intressanta och han tog snabbt till sig instruktioner. Sedan har han en dokumenterad prestation i hans hemland, säger Peter Swärdh.

Den senaste säsongen har 19-årigen spelat för East End Lions i hemlandet Sierra Leone.

Kamara har gjort matcher för Sierra Leones seniorlandslag – debuten kom i fjol – och han har också representerat det västafrikanska landets U20-landslag.

Han besökte Sverige i höstas när han bjöds in till provträning med Hammarby, utan att få kontrakt.

Han blir spelklar för TFF så fort papperna från Migrationsverket blir klara.

– Jag vill poängtera långsiktigheten i den här värvningen. Det här är en långsiktig investering för klubben, säger Peter Swärdh.

Om TFF betalat en övergångssumma för anfallaren vill inte Peter Swärdh avslöja.

– Detaljer i avtalet vill jag inte gå in på, säger TFF-managern.

Han berättar däremot för TA-sporten att klubben kan göra klart med ytterligare en värvning innan transferfönstret stänger vid midnatt när tisdagen går över till onsdagen.

Annons

– Vi har inte stängt fönstret. Det kan komma in ytterligare en spelare till, säger TFF:s manager.

Om det är Fatawu Safiu, 25-årig anfallare från Ghana, vill inte Swärdh uttala sig om.

Fatawu Safiu tillhör Asante Kotoko i ghananska Premier League. Tidigare i sommar provspelade han för Helsingborgs IF, som valde andra alternativ. Expressen uppgav på tisdagen att han skulle vara klar för TFF.

Enligt källor till TA-sporten har han varit i Trelleborg, och Swärdh berättar att han träffat anfallaren.

– Jag har träffat honom, det har jag. Men jag vill inte gå in på enskilda spelare. Det är en offensiv spelare till som kan komma in, men om det är den ena eller andra spelaren vill jag inte uttala mig om, säger Peter Swärdh.

Tidigare i sommar har TFF värvat yttermittfältaren Henrik Johansson, mittbacken Bozidar Velickovic och centrala mittfältaren Christian Köhler.

Björn GustavssonSkicka e-post
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons