Andreas Isaksson lägger av: ”Blir mitt sista år”

Fotboll Artikeln publicerades
Djurgårdens målvakt Andreas Isaksson jublar efter att ha räddat en straff under söndagens semifinal i Svenska cupen mellan AIK och Djurgårdens IF i Friends Arena i Solna.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Djurgårdens målvakt Andreas Isaksson jublar efter att ha räddat en straff under söndagens semifinal i Svenska cupen mellan AIK och Djurgårdens IF i Friends Arena i Solna.

På söndag möts Djurgården och Trelleborg i allsvenskan. Det blir Andreas Isakssons näst sista möte med TFF någonsin.

På torsdagen avslöjade förre TFF-målvakten för TA-sporten att det här blir hans sista säsong som fotbollsspelare på elitnivå.

Smygehamnsfödde Andreas Isaksson inledde sin allsvenska karriär i TFF säsongen 1999 innan han såldes till italienska Juventus.

Sommaren 2016 återvände han till Djurgårdens IF, en klubb han också representerade under åren 2001–2004. Där skrev han på ett kontrakt som sträcker sig över den allsvenska säsongen 2018.

 Andreas Isaksson.
Foto: Maja Suslin/TT
Andreas Isaksson.

På torsdagen avslöjade Andreas Isaksson för TA-sporten att den nuvarande säsongen blir hans sista på elitnivå.

– Detta blir mitt sista år. Jag tycker fortfarande det är roligt, men det tar mycket energi och ska jag vara helt ärlig är jag rätt trött på att aldrig ha några helger ledigt. Man missar mycket, barnen börjar bli äldre och de får stå tillbaka mycket för att jag är borta varje helg, säger Andreas Isaksson till TA-sporten.

På söndag möts Djurgården och TFF på Tele2 Arena. Ett möte Isaksson ser extra mycket fram emot.

– Det ska bli kul att möta sitt gamla lag, även om det var 20 år sedan jag spelade där, även om det inte känns som 20 år. Det är där jag är fostrad, klart det blir speciellt, säger Isaksson.

Andreas Isaksson har gjort 133 landskamper för Sverige, tagit två SM-guld med Djurgården och har tilldelats priset Årets målvakt tio gånger.