Allsvensk spelare till TFF-damerna

Fotboll Artikeln publicerades
Genrebild.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Genrebild.

Målvakten Erika Nykjaer, som i år tillhörde den allsvenska truppen i Limhamn/Bunkeflo, förstärker TFF:s damlag, liksom ytterbacken Julia Jonasson, som tillhört U19-truppen i den allsvenska klubben.

TFF:s damlag fortsätter att förstärka truppen. På onsdagen presenterades nyförvärv åtta och nio. Det handlar om den 23-åriga målvakten Erika Nykjaer och 18-åriga ytterbaken Julia Jonasson. Båda har tillhört LB07. Nykjaer tillhörde A-truppen och Jonasson U19-truppen.

Nykjaer gjorde inga allsvenska matcher denna säsong. Hon har tidigare tillhört Husie och Borgeby.

– Erika är en modern målvakt som har väldigt många fina kvalitéer och som vi tror ska kunna utvecklas ytterligare i vår miljö. Med Erika har vi en enormt viktig pusselbit på plats och tillsammans med Emy Alerskans så har vi division 1:s bästa målvaktspar, säger Hans Malmgren, huvudtränare för damlaget, till klubbens hemsida.

Julia Jonasson är fostrad i BK Höllviken.

- I Julia får vi en spelare som förutom en fin blick för spelet också har bra passningsspel och hög spelintelligens, säger Hans Malmgren, till TFF:s hemsida.

Tidigare har TFF presenterat sju nyförvärv. Ebba Jahnfors (19 år, mittfältare LB07), Johanna Nilsson, (18 år, mittback Borgeby), Emma Nilsson (23 år, mittfältare Skurup), Julia Larsson (19 år, mittfältare Södra Sandby), Elin Engbe (16 år, anfallare FC Staffanstorp), Nike Törnkvist (23 år ytterback/yttermittfältare Skurup) och Johanna Olsson, (16 år mittfältare IFK).