Allsvensk målvakt återvänder till Vikings

Ishockey Artikeln publicerades
Oskarshamns Filip Sveningsson i anfall mot IK Panterns målvakt Tim Hultstrand under matchen i hockeyallsvenskan mellan IK Oskarhamn och IK Pantern på Be-Ge Hockey Center i januari.
Foto: Claus Meyer/TT
Oskarshamns Filip Sveningsson i anfall mot IK Panterns målvakt Tim Hultstrand under matchen i hockeyallsvenskan mellan IK Oskarhamn och IK Pantern på Be-Ge Hockey Center i januari.

För två år sedan stod Tim Hultstrand i det svenska juniorlandslaget och hade kontrakt med Malmö Redhawks. Nu återvänder målvakten, som förra säsongen tillhörde allsvenska Pantern, till moderklubben Trelleborgs IF.

Tif Vikings har landat en meriterande värvning. Tim Hultstrand, med allsvenska matcher på meritlistan återvänder till sin moderklubb.

Hultstrand har dessutom noterats för två U19-landskamper och en U20-landskamp, som han gjorde under 2017.

– Jag behöver en nystart och det var ett perfekt läge att komma hem nu, säger Tim Hultstrand till TA-sporten.

21-åringen lämnade Trelleborgs IF som 12-åring för Malmö Redhawks. 2017 lämnade han Malmö Redhawks för Skövde IK i division ett. Förra säsongen tillhörde han Pantern. Han har stått i sex allsvenska matcher för Malmölaget.

– Det var lite tungt hockeymässigt förra året så jag behöver en nystart. Jag följde laget (Vikings) i kvalet förra året och det var härligt att de gick upp. Jag känner några i laget så det lockade att komma hem, säger målvakten.

Nu får Tif Vikings en meriterad målvakt i kommande säsong i division två. Hultstrand har även gjort 36 matcher i division ett, för Enköping, Tyringe, Skövde och Mörrum.

Panterns konkurs gjorde att drömvärvningen nu blev verklighet.

– Jag var inställd på att spela vidare i Pantern men sedan blev det som det blev. Och beskedet kom rätt sent så många klubbar hade spikat sina trupper. Trelleborg blev mer och mer intressant, säger Tim Hultstrand, som tränat med Tif Vikings, sedan Pantern gick i konkurs.

– Vi har hela tiden kollat läget med honom. Det känns fantastiskt att han valde oss, säger Fredrik Troberg, assisterande tränare i Vikings, som även jobbar med spelarrekryteringar.

– Vi ska inte glömma att han kommer att få tuff konkurrens av Gustav (Walldén, ny från Malmö Redhawks J20-lag). Nu har vi en komplett målvaktsuppsättning och det var nog lite det vi saknade senast vi var uppe i division två, säger Fredrik Troberg.

– De värvningar vi har gjort ger lite eko. Men det är ingen stor ekonomisk satsning vi gör utan spelare har valt att komma till oss, fortsätter Troberg.

Tim Hultstrand tror det finns många faktorer att spelare med meriter från högre divisioner senaste veckorna har valt Tif Vikings kommande säsong.

– Framförallt lockas många till Trelleborg eftersom de tog steget upp. Sedan blev det som det blev med Pantern och Helsingborg och Lund har inga lag längre. Dessutom gick Kristianstad upp i allsvenskan. Det är inte pengar som styr det här, tror Tim Hultstrand.

Samtidigt lämnar förra säsongens ordinarie målvakt Tobias Berg klubben. Han kommer inom kort att flytta till Växjö för att studera, skriver Tif Vikings på sin hemsida.

– Det gjorde att tajmingen nu med Tim blev perfekt. Det är kul att få tillbaka en Trelleborgskille och för alla unga målvakter i föreningen kommer det bli ett lyft att Tim kommer hem, säger Fredrik Troberg.

Fakta

Tim Hultstrand

Född: 17 april 1998.

Position: Målvakt.

Moderklubb: Trelleborgs IF.

Klubbar i karriären: Malmö Redhawks U och J-lag (2012-17). Enköping (lån 2017), Tyringe (lån 2017), Pantern (lån 2017), Skövde (2017-18), Pantern (2018-19), Mörrum (lån 2019).

Landskamper: 2 U19, 1 U20.

Visa mer...
Tif Vikings presenterar sin stjärnvärvning. Från vänster, Fredrik Johansson, tränare, Daniel Bergström, ordförande, Tim Hultstrand, Fredrik Troberg, assisterande tränare. Foto: Trelleborg Vikings
Tif Vikings presenterar sin stjärnvärvning. Från vänster, Fredrik Johansson, tränare, Daniel Bergström, ordförande, Tim Hultstrand, Fredrik Troberg, assisterande tränare. Foto: Trelleborg Vikings