Annons

"Alla måste ta ansvar"

TFF är klart för superettan och mittfältaren Eric Fischbein säger att fler än spelarna måste ta på sig ansvar för det misslyckandet. "Klubbledningen håller inte heller allsvensk klass", säger han. Sportchefen Jonas Brorsson slår tillbaka.
Sport • Publicerad 7 oktober 2004
Jonas Brorsson.
Jonas Brorsson.Foto: 
"Jag har själv visat att jag inte håller i allsvenskan över en hel säsong", säger Eric Fischbein. Nu efterlyser han självkritik även från TFF-ledningen. ArkivBild: Jeanette Larsson
"Jag har själv visat att jag inte håller i allsvenskan över en hel säsong", säger Eric Fischbein. Nu efterlyser han självkritik även från TFF-ledningen. ArkivBild: Jeanette LarssonFoto: 

Eric Fischbein betonar att han själv gjort en undermålig säsong. Men han påpekar samtidigt att han inte är ensam om att ha misslyckats i TFF i år.

– Jag har själv visat att jag inte håller i allsvenskan över en hel säsong. Men det är fler spelare som inte håller och ledningen håller inte heller. När Jonas Brorsson går ut och kritiserar oss (spelarna) efter matchen mot Djurgården (Djurgården vann med 5– 0) har han rätt. Men ledningen får också ta på sig ansvaret för misslyckade värvningar, säger han.

Annons

Det värvningarna av Tomas Razanauskas och Justice Christopher som Fischbein tycker bär fiaskostämpel.

– De två spelare som har bäst betalt och mest meriter har misslyckats totalt.

Han tycker det är bra att Justice nu hyrs ut till IFK Göteborg.

– Jag har absolut inget emot honom personligen men han har inte varit bra i matcherna och han kunde också spåra ur på träningarna. Om klubben kan tjäna pengar på att låna ut honom samtidigt som man får läge att testa annat folk så är ju det bra. Den avgående sportchefen Jonas Brorsson håller inte alls med om att TFF misslyckats med sina värvningar. Han tycker att värvningarna av Richard Richardsson, Ivo Skiljo, Patrik Redo och Stephen Ademolu alla är lyckade i någon grad. När det gäller de värvningar som Eric Fischbein kritiserar säger han så här:

– Jag är definitivt nöjd med Justice. Kanske kan man tycka att han borde ha kunnat prestera mer med tanke på sina meriter men kan man få hit en VM-spelare för praktiskt taget inget så tycker jag att man ska vara nöjd. Nu har han hyrts ut till IFK Göteborg och jag hoppas och tror att han spelar till sig ett kontrakt. När det gäller Tomas Razanauskas kan vi väl vara överens om att han inte lyckats, säger Jonas Brorsson.

Brorsson gillar inte heller sättet Fischbein framför kritiken på.

– Jag tycker att det här ämnet är avhandlat och det finns en oskriven regel som säger att man inte kritiserar lagkompisar på det här sättet, det gör man mellan fyra ögon.

Men du kritiserade ju själv laget efter förlusten mot Djurgården?

– Min sågning var en kollektiv sågning, men att hänga ut sina lagkompisar, det gör man bara inte. Eric Fischbeins kontrakt med TFF går ut efter den här säsongen. Hur det blir sedan vet han inte.

– Jag har aldrig åkt ur en serie förr men jag har alltid sagt att har man varit med och spelat klubben ur en serie kan man också vara med och försöka gå upp igen, så det är jag inte främmande för. Men jag vet ju inte om TFF vill fortsätta och vill de inte det så är ju saken enkel, säger han.

Annons

Det har varit en turbulent säsong och Fischbein var en av många spelare som ställde sig frågande till TFF-styrelsens beslut att sparka Ulf Larsson.

Har dina känslor för klubben svalnat under året som gått?

– Det är svårt att göra en bedömning. Jag får ta semester först och tänka igenom allt så får vi se hur det blir sedan.

Han berättar att hans gamla klubb IFK Malmö redan hört av sig gällande nästa säsong.

– Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att hjälpa dem men, som sagt, vi får se.

Jonas Gustafsson

0410-545 29

jonas.gustafsson@allehandasyd.se

fotboll trelleborg
fotboll trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons