Alf Westerberg assisterande i IFK Göteborg

Trelleborg Artikeln publicerades

Förre TFF-tränaren Alf Westerberg kommer nästa säsong att vara assisterande tränare till Jörgen Lennartsson i IFK Göteborg. Westerberg lämnar därmed U19-laget i klubben för att bara ägna sig åt A-laget.

Alf Westerberg blev huvudansvarig tränare för IFK Göteborgs U19-lag inför säsongen 2013. Förra säsongen var han involverad i A-laget under Mikael Stahre samtidigt som han hade huvudansvaret för U19-laget. Från och med nästa säsong kommer den före detta TFF-tränaren bara att ägna sig åt A-laget.

Han och Magnus Edman blir assisterande tränare till klubbens nye tränare Jörgen Lennartsson.

– Tonvikten för mitt ansvar kommer att vara på motståndarbevakning, vilket jag även skött detta år. Sedan kommer jag matcha U21-laget och fungera som en tränare på träningar och finnas med på alla matcher, berättar Alf Westerberg.

Han och Jörgen Lennartsson känner varandra sedan tidigare.

– Vi har inte jobbat ihop innan men svensk fotboll är ju inte så jättestor. Första gången vi träffade på varandra var på slutet av 1980-talet då jag tränade Färjestaden och han Växjö Norra, säger Alf Westerberg, som lämnade TFF under säsongen 2012.

Han kamperade i år ihop med Mikael Stahre, men han fick sparken av IFK Göteborg efter säsongen trots att laget kom tvåa i allsvenskan.

– Det är en knepig bransch det här ibland kan man tycka utifrån att vi kom tvåa, säger Alf Westerberg, som ser fram mot att hans klubb ska ta upp kampen med Malmö FF om SM-guldet nästa år.

– Det blir rätt rejäla förändringar i spelartruppen så vi får se vart vi landar men det är klart att ambitionen är hög, säger Alf Westerberg.