17-åring avgjorde för TFF:s U21-lag

TFF:s U21-lag fortsätter att gå bra i seriespelet. Borta mot Halmstads BK:s U21-lag blev det seger med 2–1 sedan 17-årige Inas Suljic avgjorde tolv minuter före full tid.
Fotboll • Publicerad 14 augusti 2019
Haris Brkic gjorde mål för TFF:s U21-lag i matchen mot Halmstads BK. Här ses han under matchen mot Degerfors IF på Vångavallen i juni.Foto: Andreas Hillergren/TT

Tanken var att måndagens nyförvärv Musa Noah Kamara från Sierra Leone skulle debutera för TFF i matchen men sjukdom satte stopp för honom.

TFF-laget vann med 2–1 sedan 17-årige Inas Suljic avgjort i 78:e minuten, sedan han tagit tillvara på en målvaktsretur, efter att André Reinholdsson avslutat i förstaläget.

TFF:s första mål gjordes av Haris Brkic, i den första halvleken. Efter att Halmstad kvitterat i 63:e minuten efter en hörna, kom alltså TFF tillbaka och kunde vinna.

– Vi håller uppe standard, energi och attityd i dag. Vi skapar också ett bra klimat i U21 i kombinationen mellan etablerade och yngre spelare. Många spelare gör bra insatser, men Robin (Nilsson) ska hyllas i dag med sin närvaro och proffsiga inställning. Han jobbar alltid hundra procent, det kvittar vilket sammanhang, och han hjälper våra unga spelare fantastiskt bra, säger tränaren Kristian Haynes, till TFF:s hemsida.

TFF toppar U21-allsvenskan södra höst med sina sju poäng på tre matcher.