16-målsseger när Kuststaden vann

Det börjar bli kutym att Trelleborgslagen slår gäster från Halmstad stort. Under fredagen krossade Tif Vikings Halmstad Ravens med 8–3, och på lördagen ville Kuststadens HK inte vara sämre.
Handboll • Publicerad 16 mars 2019
Alla spelare i Kuststadens matchtrupp fick göra mål mot Halmstad. Inklusive målvakten Rasmus Dovsjö, som satte två bollar.Foto: Niklas Gyberg Ivarsson

Det blev till slut 37–21 till hemmalaget när Kuststaden tog emot Halmstad HF hemma i Södan under årets sista match. Till och med målvakten i hemmalaget fick lov att göra mål.

Det var dock gästerna från Halmstad som tog ledningen först, och hade den från och till de första 15 minuterna. Efter det tog Kuststaden helt över och fullständigt dominerade målprotokolletfram till 17–10 i halvtidspausen.

Viktor Fridälv var tongivande och gjorde fem mål på knappt åtta minuter.

I den andra halvleken drog Kuststaden ifrån än mer. Så till den grad at målvakten, Rasmus Dovsjö fick chansen att göra både ett och två mål i öppet spel.

När dammet lagt sig i Södan hade trelleborgarna vunnit med hela 37–21, och varje spelare i matchtruppen hade gjort minst ett mål var. Till och med reservmålvakten Linus Persson.

Tabellmässigt betydde segern däremot ingenting. Kuststaden slutar på en fjärdeplats, bakom Eslövs HF, Helsingborg HK och Ystadpågarna. Men trelleborgarna blir hela åtta poäng ifrån kvalplatsen till tvåan.