Trelleborg

Pressade tatuerare på pengar – döms till fängelse

Skivarp Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Carl Johan Engvall
Arkivbild.

En man som i juni i år hotade och pressade en tatuerare i Skivarp på pengar dömdes på onsdagen till sex månaders fängelse. Men han frikändes från ett liknande brott i Anderslöv.

Den 29-årige man som utgav sig för att tillhöra maffian och hotade tatueraren om han inte satte in pengar på mannens konto har fått sin dom. Mannen hade bland annat med sig en pistol när han kom till tatueringsstudion och krävde pengar. Där tvingade han tatueraren att mot sin vilja skriva ett avtal om att ge mannen sammanlagt 100 000 kronor. Mannen filmade under tiden avtalet skrevs.

Utpressningen föregicks att att mannens son blivit tatuerad, trots att han bara vara tio år gammal. Sonen hade kommit till Dekan någon dag tidigare med en man som utgett sig för att vara hans pappa och som intygade att pojken var 15 år och hade tillstånd att tatuera sig.

29-åringen kom därefter till tatueringsstudion för att kräva 100 000 kronor, som han sa skulle användas för att ta bort tatueringen med laser.

Han förmådde även tatueraren att föra över 15 000 kronor med löfte om att hoten då skulle ta slut.

Mannen dömdes i Ystads tingsrätt till fängelse i sex månader, för utpressning samt ringa stöld då han även tankat sin bil med diesel till ett värde av 722 kronor i Trelleborg, utan att betala för det.

29-åringen finns sedan tidigare i belastningsregistret då han 2012 dömdes till ett års fängelse för rån, bedrägeri och övergrepp i rättssak.

Mannen ska även betala skadestånd till tatueraren på 35 693 kronor.

29-åringen har hela tiden förnekat att han har gjort sig skyldig till så väl utpressning som försök till utpressning, men han erkänner däremot dieselstölden.

Han frias dock från försök till utpressning i Anderslöv.