Skurup

Många bilar i olyckor på E65 – vägen var helt avstängd

Skurup Artikeln publicerades
Flera olyckor har inträffat på E65 under tisdagsförmiddagen.
Foto: Sprisse Nilsson
Flera olyckor har inträffat på E65 under tisdagsförmiddagen.

Det har varit stora problem med dimma på E65. Vid 8-tiden inträffade en kraftig olycka vid Villie mellan Rydsgård och Skurup.

Mellan klockan 08.30 och 12 var E65 helt avstängd i båda riktningarna – tidvis ända från Ystad till rondellen vid Malmö airport.

Enligt polisens första uppgifter rörde det sig en olycka mellan en personbil och en lastbil i höjd med Villie, där personbilen ska vara kraftigt demolerad.

Trafikverket sa senare att det först var två lastbilar som kolliderade och att en följdolycka med två personbilar inträffade därefter.

Händelsen ledde sedan till ytterligare olyckor i kön, med många bilar inblandade.

Enligt polisen har en person som varit inblandad i en av följdolyckorna klagat på nacksmärtor.

Strax efter klockan 08:30 kom beskedet att det var stopp i båda riktningarna på E65 med anledning av risk för både trafikanter och räddningspersonal. En timme senare meddelade Trafikverket att vägen var avstängd ända från cirkulationsplats Ystad NV till rondellen vid Malmö airport.

Foto: Sprisse Nilsson

Enligt Kim Hild på polisens ledningscentral har ambulansen haft svårt att ta sig hela vägen fram till den första olycksplatsen.

– Vägen är helt avstängd en ganska lång sträcka i båda riktningarna. Vi avråder helt från att ge sig ut på E65, gör man det kan man bli stående en bra stund, sa hon på tisdagsmorgonen.

Dessutom varnades för kraftig dimma på vägen.

– Därför är det ganska riskfyllt att ge sig ut. Vi råder trafikanter att vidta högsta försiktighet även när vägen har öppnat igen, sa Kim Hild.

Trafikanter rekommenderades att köra väg 9 och 101 och omvänt.

– Det finns ingen upprättad omledningsväg, utan man får försöka hitta alternativa vägar, sa Beisi Sundin på Trafikverkets pressjour.

Strax efter klockan 12 meddelade Trafikverket att vägen åter var öppen för trafik. Begränsad framkomlighet kvarstår dock i båda riktningar då bärgnings och återställningsarbete pågår.