Skurup

Kaffestugan håller stängt i sommar

Mossby Artikeln publicerades
Mossby kaffestuga brukar locka mängder av turister till kommunen, i år blir det annorlunda.
Foto:Mark Hanlon
Mossby kaffestuga brukar locka mängder av turister till kommunen, i år blir det annorlunda.

Det blir inte någon servering på populära Mossby kaffestuga under säsongen 2017. Ägarna lägger verksamheten på is tills vidare.

Kaffestugan i Mossby är ett av kommunens allra mest populära utflyktsmål och lockar både kommuninvånare och mer långväga fikagäster. Pensionärer kommer i busslaster och landsvägscyklister älskar stället.

Nu får den som vill ta sig en tår på kaffestugan, se sig om efter ett annat fikaställe. Ägarna har hört av sig till kommunens miljöinspektör Ingela Engblom för att meddela att de inte tänker ha någon servering i Mossby kaffestuga i år och att kommunen därför inte behöver göra någon kontroll.

Ingela Engblom är förvånad över det knapphändiga besked som getts.

– Jag försökte fråga om serveringen ska läggas ner helt, om den ska arrenderas ut eller om verksamheten upphört, men fick endast besked om att avtalet med kommunen sägs upp, säger Ingela Engblom.

Ägaren Petra Gustafsson säger dock i ett mejl till Ystads Allehanda att de inte längre får ihop sin livssituation utifrån vad som krävs för att driva verksamheten.

– Vi gick in verksamheten för att prova under två år och sedan utvärdera. Vi ser tyvärr att det krävs ytterligare jobb och arbetsinsatsen blir då enormt stor, skriver Petra Gustafsson.

Hon är tacksam för alla trevliga kunder som kommit och fikat på Mossby kaffestuga.

– Drömmen lever kvar och om några år kanske det återigen blir läge att ha någon form av café vid Mossbystrand.