Siesta följer inte ARN:s beslut

Skåne Artikeln publicerades

Allmänna reklamationsnämnden (ARN) anser att alla som köpte biljetter till fjolårets inställda Siestafestival bör få hela summan tillbaka, men istället har de fått tillbaka två tredjedelar. Enligt festivalgeneralen har de flesta accepterat det.

På måndagen kom ett telegram om att Siestafestivalen inte följer beslutet i ARN, enligt ”Kulturnyheterna” i Sveriges Television.

- Det är old news, säger festivalgeneralen Micke Fredholm.

- Anledningen är att ARN haft så lång handläggningstid att deras beslut kommer först nu. Vi har genomfört en återbetalning hela hösten och den pågår fortfarande, så de som anmälde oss direkt när vi ställde in har fått sina pengar, fortsätter han.

Men vad säger biljettköparna om att de bara får tillbaka två tredjedelar?
- Vi erbjuder alla biljettköpare samma deal och alla har fått ett personligt brev från oss med samma förslag. Någon har motsatt sig det och vill ha full kompensation, det pågår lite diskussion med dem fortfarande.

Kommer ni att kompensera dem fullt ut?
- Det vet vi inte ännu. Vi har sagt att vi först genomför återbetalningen till alla som accepterat vår deal, sedan tar vi tag i de andra. Vi skickade ut cirka 700 brev och det är bara tre som inte accepterat, så det är ett rätt så bra resultat. Man ska inte glömma bort att vi är den första festivalen någonsin som genomför en sådan här återbetalning.

Hur ser intresset ut för årets festival?
- Biljetterna släpps ikväll och känslan är bra än så länge. Vi har fått enormt positiv respons när vi gick ut med att det blir Siesta igen och i dag släppte vi Laleh.

Årets festival går av stapeln den 11 till 12 juli och hittills är nio akter klara: Laleh, Timbuktu & Damn, Icona pop, Hoffmaestro, Abidaz, Kartellen, Syster sol, Emil Jensen och Kristian Anttila. Biljettpriserna varierar mellan 795 till 1 145 kronor.