Ingen rädder för vargen här

Skåne Artikeln publicerades

Trots att det bara skiljer några kilometer mellan Gärdslöv och fårhagen på Näsbyholm där vargen rev ett 20-tal tackor är byborna inte oroliga. Varken för egen del eller för sina hundar.

Linda Mang, som bor i ett av de sista husen i byn mot Näsbyholm till känner sig trygg och tror inte att vargen kommer att göra henne något illa.

– Den är betydligt räddare för oss än vi är för den. Vi har ingen hund och våra katter tror jag inte att vargen är intresserad av, säger hon.

Hon berättar att det finns mycket vilt i trakten och att rådjuren ibland kommer in i trädgården och nafsar i sig av rosorna.

– Men de vilda djuren har ju lika mycket rätt som vi att leva här på jorden, säger Linda Mang. Man får plantera nytt helt enkelt.

Isolerat hus

Det säger hon trots att hon själv arbetat på handelsträdgård och lägger mycket tid på planteringen vid huset.

I ett annat hus i trakten, som ligger lite isolerat för sig själv, bor Kaj Albreksten med fru och två samojedhundar.

– Jag känner mig inte orolig för ulven, säger han. Jag tror att den skulle dra sig för att ge sig på de här båda hundarna.

Slädhundar

Samojedhundar är slädhundar med ursprung i norra Ryssland och Sibirien. Hundarna är vita och anses vara en av de hundraser som har närmast släktskap med just vargen.

– Jag tror inte att vargen kan ta sig in här, eftersom vi har stängsel och någon oro för egen del känner jag inte, säger Kaj Albrektsen som flyttade till trakten från Danmark för 20 år sen.

Magnus Zander, som också bor i Gärdslöv, tycker att det är otäckt det som skett på Näsbyholm, men känner inte oro för egen del.

– Vi har hund, men när den är ute på gården så är vi alltid med själva också. Och vi släpper ju inte ut den på egen hand.

Är du rädd för vargen? Kommentera här nedan!