Simrishamn

Branden under kontroll

Simrishamn Artikeln publicerades

Efter fyra timmars hårt arbete av full räddningsstyrka var den kraftiga branden på Skillinge Fisk-Impex AB under kontroll.

– Vi har mätt med värmekamera, och som vi bedömer det nu finns ingen risk för ytterligare brandspridning, säger räddningsledare Anders Karmestam vid 22-tiden på tisdagskvällen.

En del av räddningsresurserna började avvecklas på senkvällen. Eftersläckningsarbetet beräknas ändå pågå hela natten.

Det var strax före klockan 18.00 på tisdagseftermiddagen som det började brinna i industri- och packningslokalerna för Skillinge Fisk-Impex AB centralt på Djupadalsvägen i Simrishamn. När räddningstjänsten kom till platsen var det full rökutveckling. Rökdykare skickades in i byggnaden, men branden hade redan gått igenom taket, och av säkerhetsskäl fick därför rökdykarna plockas ut igen.

Räddningstjänsten från Simrishamn, Tomelilla, Ystad och Borrby/Löderup deltog i släckningsarbetet. Även räddningsvärnet i Tommarp och Hammenhög var på plats.

– Det är en mycket svårsläckt brand eftersom elden sprider sig i takkonstruktionen, konstaterade Anders Karmestamn.

– Fastigheten består av flera sammanbyggda huskroppar med olika takkonstruktioner vilket gör det svårare för oss att komma åt elden.

Därför anlitades en kran för att lyfta av taket.

Hela fastigheten är skadad, de delar som inte skadats av branden har ändå fått rök- och vattenskador. Omkringliggande hus har dock inte brandskadadts, och något hot att branden skulle sprida sig vidare förelåg egentligen aldrig.

Enligt uppgift ska branden ha börjat när det fortfarande fanns personal i byggnaden.

– Vi har inga personskador, säger Anders Karmestam.

Vad som orsakat branden är ännu oklart, men den nuvarande teorin är att elden startat i ett ställverk. När branden är släckt tar den tekniska undersökningen vid.