Signerat Birgersson

Våldsam socialistisk fostran

Signerat Birgersson Artikeln publicerades

Nej. Ångrar sig gör de inte.

Att låta barn slå sönder pappersballonger, piñatas, illustrerade med tre ministrar är god socialistisk fostran: ”Äsch, vi ville ju bara förklara att regeringen för en orättvis politik, och den vill man ju gärna slå sönder. Det handlade inte om att slå Annie Lööf”, säger Minna Skans i Ung Vänster som var med och anordnade de numer riksbekanta festligheterna i Malmö, till DN (4/5).

Och i Aftonbladet (4/5) skriver Felicia Mulinari och Matilda Renkvist Quisbert: ”Vi vill ta tillbaka dessa gemensamma skatter som den borgerliga regeringen har berövat oss. Detta har inget med fysiskt våld att göra.”

Sedan förklarar de: ”Genom att skrika, leka, och organisera oss kan vi ta tillbaka det den borgerliga regeringen har stulit från oss.”

Att ta med barn i politiskasammanhang, att förse dem med plakat och knappar och låta dem tåga med sina föräldrars åsikter är obehagligt nog. Att sätta upp bilder på politiska motståndare för att barnen ska banka sönder dem och få godis är betydligt värre än så. Det är barnmisshandel.