Ola fokuserar på ledarskapet

Beddingestrand ,
Sedan Ola Svensson tog över företaget efter sin pappa har han lagt pensel och roller åt sidan och ägnar sig helt åt ledarrollen. I bakgrunden syns Rasmus Thorell och Måns Persson.
Foto:
Ola Svensson har utsett Marcus Ekström till sin högra hand och arbetsledare i företaget.
Foto:
Ola Svensson.
Foto:

Ola Svenssons företag har funnits i Beddingestrand sedan 1947. Länge var det otänkbart för honom att bli tredje generationen målare, men sedan han hittat sin roll i företaget tycker Ola att det är otroligt kul att driva eget.

Artikeln publicerades 1 december 2016.

Det var Olas farfar Erik som startade målerifirman som så småningom togs över av Olas pappa Jan-Erik. Själv hade Ola en pojkdröm om att bli polis, men familjeföretaget var en möjlighet till sommarjobb och mellan studenten och lumpen arbetade Ola som målare under ett halvår.

– Efter lumpen fortsatte jag hos pappa. Det bara rullade på och de första tio åren jobbade jag som anställd, berättar Ola.

Att ta över företaget var ingen självklarhet. Familjen ställde inga krav på att företaget skulle gå vidare till en tredje generation, men Ola kände press från andra håll.

– Många sa ”Den dagen Janne slutar då kommer det att gå åt helvete”, minns Ola.

Länge bar han på en oro över vad han skulle göra den dagen Jan-Erik gick i pension, men successivt växte Ola in i rollen som företagare på vad han själv beskriver som ett behagligt sätt och i dag tycker han att jobbet är helt fantastiskt.

– Jag kom till en punkt när jag kände att jag ville sköta det själv. Det var dags för ett generationsskifte. Jag såg en möjlighet att arbeta på ett annat sätt och ta hjälp av datorer, tidrapporteringssystem och annan ny teknik. Nu är farsan pensionär, men han finns kvar i firman eftersom det finns saker som han är bättre på än jag. När jag får större projekt är jag mån om att ta tillvara hans erfarenhet.

För Ola är ledarskapet den viktigaste delen av företagandet. Han satsar mycket på sin personal – och på att vidareutbilda och utveckla sig själv.

– Jag har gått UGL, Försvarets ledarskapsutbildning och så går jag till en coach varannan månad. Under en lång period jobbade jag för mycket och kände att jag inte räckte till. Min coach har hjälpt mig att hitta balans. Sedan jag tog över har vi vuxit från sex man till elva. Det blev otroligt mycket jobb.

Ola har många tankar kring hur han vill leda sitt företag och framför allt sina anställda. Hans filosofi är att ha rätt man på rätt jobb. Själv går han alltid målarklädd och hjälper till för att alla ska kunna sträva åt samma mål.

– Jag har anställt Christina Nyberg Andersson som jobbar på kontoret. Det är något av det bästa jag gjort, jag hade inte rett ut det utan hjälp på kontoret. För att växa utan att tappa kontrollen kom jag fram till att min styrka är att vara ute bland kunder och personal och att det var lättare att få hjälp med det administrativa.

Att hitta duktiga målare är enligt Ola inte det lättaste. Han är knuten till Söderslättsgymnasiet och sitter med i programrådet för måleriutbildningen där för att ge skolan feedback kring vad eleverna behöver ha med sig ut i yrkeslivet. I sitt eget företag tar han ständigt emot nya praktikanter och många av dem har sedan fått fast anställning.

– Min närmaste vän och högra hand är Marcus Ekström som anställdes ett år innan jag började. Om du frågar mig är han Sveriges bäste målare och en bra arbetsledare.

Ola konstaterar att det krävs mycket logistik för att omsätta 400 arbetstimmar per vecka, räkna på jobb, planera dem, starta upp dem och styra upp var personalen ska vara. Han menar att ingen kan vara bäst på allt, hans eget företag fokuserar på måleriarbeten till små och medelstora kunder.

– Den stora utmaningen är att ha ett jämnt flöde med uppdrag året om så att jag kan ha kvar alla anställda. Det är mycket mer jobb under sommarhalvåret än veckorna innan jul. Det är en utmaning, samtidigt som man aldrig kan veta hur vädret blir.

Både omsättningen och antalet anställda har ökat markant sedan Ola tog över, men det har aldrig varit någon ambition.

– Nej, målet är nöjda kunder. Jag funderar på om vi ska ta ett kliv till men då kärvs det att vi satsar bredare och att jag är mer på kontoret. Då måste jag släppa mycket av min ledarfilosofi och det är där jag känner att min styrka ligger. Jag tycker om det sociala, att möta kunder. Jag känner mig trygg i min roll och det jag håller på med, säger Ola.

När han var ny som egenföretagare trodde han att han måste ha alla svaren och att det inte gick att tacka nej till jobb. Nu vet han att det inte är så.

– Jag är omgiven av kompetent folk som jag kan fråga om råd när jag behöver det. Alla har vi olika styrkor och det är ju det som är så kul.

Ola talar sig varm för personalvård, att bygga ihop en bra sammanhållning och göra saker tillsammans. Vid ett tillfälle stängde han firman en dag för att bjuda sina anställda på föreläsningar och samarbetsövningar med målet att stärka gruppen.

– Det blev en dag utan målarbyxor, det är mitt sätt att skämma bort personalen lite, förklarar Ola.

Att han går till en coach är inte bara en investering i sig själv menar Ola utan också en trygghet för personalen. Mår han bra så mår företaget bra.

– Min coach är väldigt viktig för mig i min roll som ledare. Jag har ingen annan att prata med på det planet och därför är han betydelsefull för mig när jag ska fatta beslut. Men ännu viktigare är min sambo Julia Jungevalls stöd och våra tre flickor. De har inte fått så mycket tid som de borde eftersom jag jobbar så mycket. Jag kämpar för att hitta en modell som håller i längden. Både för min egen, familjens och personalens skull.

Enligt Ola är livet som roligast när allt flyter på och det inte kommer för många överraskningar, personalen är harmonisk och alla har kul.

– När jag känner ett engagemang från de övriga i företaget, att vi kämpar på tillsammans, då trivs jag, säger Ola och spricker upp i ett leende.

En källa till energi är också att få åka ut på en ny arbetsplats och få igång de övriga.

– Då känner jag att jag har världens roligaste jobb.

Just nu händer det mycket i företaget. I dag öppnar de ett nytt lager i Trelleborg vilket gör att majoriteten av de anställda får närmare till sin arbetsplats. Dessutom kommer alla att kunna köra in för att lasta i stället för att stå ute i regn och rusk.

Med facit i hand, efter över 20 år i företaget, ångrar Ola då att han inte själv gick målarlinjen och satsade på familjeföretaget tidigare?

– Nej, det har jag aldrig ångrat! Jag har själv lärt mig yrket i företaget. Det handlar om att ha rätt inställning och vilja. Och det i sin tur, är en mognadssak.

Fler artiklar i serien hittar du här

Fakta

Ola Svensson

Svensson & son Måleri AB

Ort: Beddingestrand.

Driver sedan: 2008.

Antal anställda: Elva.

Bransch: Måleribranschen.

Företagsform: Aktiebolag.

Visa mer...