Barnen hjälper dem att prioritera rätt

Skegrie
2009 tog Pontus Joäng steget och startade eget. Fyra år senare kände hustrun Alexandra också sig redo att komma in i firman.
Foto:
Paret Joäng har delat upp arbetsuppgifterna mellan sig. Pontus håller i anläggningsarbetet och Alexandra i underhåll.
Foto:
Alexandra Joäng.
Foto:
Pontus Joäng.
Foto:

När Pontus och Alexandra Joäng arbetar lämnar de bestående spår efter sig.

– Det är en häftig känsla. När jag åker förbi och tänker, att det där trädet, det har jag planterat, säger Pontus.

Hustrun Alexandra nickar instämmande.

Sedan hösten 2013 arbetar de sida vid sida. Igen. Nu som egenföretagare.

Artikeln publicerades 22 oktober 2016.

– Vi har lätt världens bästa jobb, utbrister Pontus när han summerar livet som egenföretagare med inriktning mot anläggning och skötsel av trädgårdar och offentliga grönytor.

Själv växte han upp på Terdén plantskola som föräldrarna driver strax norr om Trelleborg.

– Det trodde jag inte när jag var yngre, att jag skulle syssla med det här. Men det jag har i mitt yrkesliv är svårt att hitta någon annanstans.

När Pontus tog steget och startade eget 2009 lämnade han en trygg, bra och välbetald tjänst som projektledare i Malmö stad.

– Jag hade sagt att jag skulle ge det tre år men det blev ett halvår till. Jag kände att jag var färdig med kommunen och att jag inte ville bli en del av institutionen, förklarar han.

Uppstarten av Joäng mark & trädgård gjordes mot allas inrådan. Det var lågkonjunktur och osäkert läge, men Pontus hade en plan och en dröm som han burit på länge. Hustrun Alexandra stannade kvar som anställd inom Malmö stad där de arbetat tillsammans.

– Jag är för feg och vågade inte vara med från början, erkänner Alexandra.

– Men samtidigt var det bra för det gav oss en möjlighet att se om det funkade, inflikar Pontus.

Och det funkade. Efter sex månader kunde de göra sin första anställning.

– Jag hade tur eftersom en god vän flyttade hem till Sverige i samma veva och sökte jobb. Det är svårt att klara det här jobbet ensam, dessutom tycker jag att det är jättetråkigt att jobba själv, konstaterar Pontus.

Även om det gick bra så stötte han som ny företagare på många frågor. Genom branschorganisationen Trädgårdsanläggarna fanns mycket stöd att få från kollegor i samma bransch, men mest hjälp har Pontus fått lokalt. Han menar att nätverkande företagare emellan är enormt värdefullt. För Joängs del har Håkan Jönsson på SE Jönssons maskinstation varit ovärderlig.

– Det blir påtagligt när man går från ett stort företag eller en stor organisation där det finns massor av kollegor att fråga, konstaterar Alexandra och fortsätter:

– Men när man har byggt upp ett nätverk med andra småföretagare så har de ofta stött på samma problem och man kan hjälpas åt.

Innan Alexandra hösten 2013 valde att göra sin livskamrat sällskap i företaget mellanlandade hon på Green landscaping i tre år. Sedan kände de sig båda redo och att de fått företaget att fungera.

– Jag var sugen på att jobba i en mindre organisation. Det är skönt med snabba beslut och att kunna styra över sin egen vardag, konstaterar hon.

Beslutet föregicks av många diskussioner, men några tveksamheter inför att arbeta tillsammans fanns egentligen aldrig.

– Detta att inte jobba sida vid sida är egentligen en ny grej, det gjorde man i bondesamhället. Det är bara den moderna människan som inte är van vid det, påpekar Alexandra.

Eftersom hon och Pontus varit kollegor inom Malmö stad känner de varandras styrkor och svagheter i yrkeslivet sedan innan. De är väldigt olika – och menar att de väger upp varandra.

– Så är det absolut, säger Pontus.

– Och det är bra. Om vi hade varit mer lika så tror jag inte att vi hade kommit någon vart, menar Alexandra.

När Pontus växte upp med sina föräldrars företagsverksamhet som en självklar del av vardagen fick han se båda sidor av myntet. Han ser det som en tillgång att ha haft sina föräldrar nära eftersom de jobbade hemifrån. Samtidigt sticker han inte under stolen med att han kunde tycka att det var trist när det blev helg och butiken skulle vara öppen.

– Men vi funderade och vägde alla komponenter mot varandra innan vi startade upp. Vi valde att bosätta oss här på gården söder om Skegrie 2008 med tanken att kunna ha alla maskiner hemma och jobba härifrån. Inte minst var vår tanke att slippa köra hemifrån när det var mörkt och komma hem när det var mörkt, förklarar Pontus.

Med åren har de blivit medveten om andra fördelar med att vara en aktör på hemmaplan. Att dagligen möta och hälsa på människor de känner känns som en väldig styrka och upplevs som en positiv del av livet som företagare och har fått dem att rikta in sig på marknaden i Trelleborg med omnejd.

Tvärtemot vad man kan tro så blir det inte så ofta jobbsnack hemma runt matbordet.

– Redan när vi jobbade tillsammans i Malmö så bestämde vi att när vi passerar stenen ute vid vägen på väg hem så börjar vår värld. Då släpper vi jobbet. Sedan blir det så klart att jobb och liv flyter ihop på ett annat sätt nu, säger Pontus, men han menar att allt är så mycket enklare sedan barnen Arvid och Astrid kom.

– Det är mitt bästa tips till den som funderar på att starta eget – skaffa barn! Då ser man till deras bästa och prioriterar rätt. Tack vare dem jobbar vi 7-16. Och vi vågar inte lägga några anbud som inte känns realistiska.

Han nämner ett åtta år långt åtagande att sköta Trelleborgs skolor. De la ett anbud, men fick det inte. För att de la sig på en säker nivå.

– Om åtta år är Arvid tolv år. Tänk om vi hade räknat fel. Då hade vi inte kunnat ge våra barn den uppmärksamhet de har rätt till eftersom vi båda hade fått jobba mycket mer för att klara av att leverera det vi utlovat.

Inför uppstarten arbetade de fram en generalplan som de fortsatt att följa. Alexandra menar att en del av förklaringen till deras framgång är den erfarenhet de hade med sig sedan tidigare av att vara arbetsledare och chefer.

– Vi hade inte kommit hälften så långt om vi inte haft det med oss, menar hon.

– Samtidigt måste man utsätta sig för nya grejer för att utvecklas och fortsätta lära sig, inflikar Pontus.

Han upplever att det hela tiden är skarpt läge och känner att de bär ett enormt ansvar för sina anställda, som förlitar sig på att företaget ska gå så bra att de får lön varje månad.

– Jag tror inte att man som anställd förstår det allvaret, funderar Alexandra.

– Samtidigt känner jag en stolthet över att människor kan sätta mat på bordet tack vare det vi gör, fortsätter Pontus.

– Ja, det är häftigt. Den känslan kan man inte förbereda sig på, instämmer Alexandra.

Att gå tillbaka till tillvaron som anställd lockar inte någon av dem. Deras första målsättning var att företaget skulle växa och det har de uppnått med råga. Det senaste året har de dubblat sin omsättning.

– Samtidigt får man inte växa för fort. Vi har valt att själva jobba ute i produktionen. Det kanske vi inte kommer att göra på samma sätt i framtiden. Men jag älskar verkligen att jobba ute så det vill jag gärna göra ett tag till, säger Pontus med ett stort leende.

I Trelleborg finns ett kontor där Monica Lidberg sköter löner, fakturering och bokföring. En tjänst de köper per timme från SE Jönsson. Just att hitta rätt personal är den springande punkten för företaget just nu.

– Det är svårt att hitta folk som vill jobba fysiskt. Och som kan tänka sig att både lägga plattor, skyffla grus, klippa häckar och plocka skräp, konstaterar Pontus.

– Samtidigt är det just det vi ser som en styrka med jobbet. Att det är så varierat, säger Alexandra.

Fler artiklar i serien hittar du här

Fakta

Pontus och Alexandra Joäng

Företag: Joäng mark & trädgård AB.

Ort: Trelleborg/Skegrie.

Startade: 2009.

Företagsform: Den enskilda firman omvandlades till aktiebolag 2011.

Antal anställda: Åtta.

Bransch: Skötsel, anläggning och förvaltning av privata och offentliga grönytor.

Visa mer...