Östra Göinge

Ladugård förstörd i brand i Lunnom

Lunnom Artikeln publicerades
Foto: Jens Christian

Det brann kraftigt i en byggnad på en gård strax öster om Broby under natten till lördagen. Men varken människor eller djur ska ha skadats fysiskt, enligt räddningstjänsten.

– De försöker rädda boningshuset, sade Andreas Silverberg, styrkeledare vid räddningstjänsten i Kristianstad, till KB:s reporter på plats tidigt under släckningsarbetet.

Larmet om branden kom 22.40 på fredagskvällen. Räddningstjänst åkte till platsen med flera enheter från Osby, Sibbhult, Broby och Kristianstad.

– Vi har en brand i en lada och den har brunnit upp. Det var full fyr när Broby kom till platsen. De inriktade sig på att skydda boningshus och närliggande grejer och det har man lyckats med, säger Peter Rosenqvist, räddningsledare vid räddningstjänsten i Kristianstad, strax före klockan 00.30.

Då har man påbörjat eftersläckning, ett arbete som kommer att pågå i flera timmar under natten.

Foto: Jens Christian

Även polis och ambulans skickades till branden.

– Vi har en patrull där för att biträda räddningstjänsten, men de kan nog inte göra mer nu än att hålla trafiken i ordning. De står ute vid vägen och ser till så att ingen kör in, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisen i region syd.

Foto: Jens Christian

Branden ska ha startat i en ladugårdsbyggnad som används som verkstad, enligt polisen som ska göra en brandplatsundersökning.

– Så att vi får klarhet i varför den har uppstått, säger Magnus Lautin, jourförundersökningsledare vid polisen i sydvästra Götaland.

Inledningsvis brann det kraftigt och var spridningsrisk till intilliggande byggnader. Brandorsaken är oklar.

Enligt uppgift till KB:s reporter på plats har ingen person skadats. Det fanns hundar på gården, men de ska inte heller ha skadats, enligt räddningstjänsten.

– Alla har klarat sig, säger Peter Rosenqvist.

Gården ligger några hundra meter från Sibbhultsvägen.

Texten uppdateras.

Foto: Jens Christian