Politik är mer än bara yta

Text: Petter Birgersson
Publicerad 21 april 2012 6.25 Uppdaterad 21 april 2012 6.25
Större eller mindre text

Ledare.
På fredagen fick Moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten silkessnöret.

Under sin korta tid på posten – Arkelsten tog över efter Per Schlingmann i oktober 2010 – har hon gjort en del uppmärksammade utspel, som att Högerpartiet var drivande för allmän och lika rösträtt. Nu får hon alltså lämna, kanske för att studera politisk historia.

Den nye partisekreteraren, Kent Persson, ska sätta upp ett nytt tempo för att Moderaterna och alliansen ska vinna valet 2014 får vi veta. Att Stefan Löfvens framfart i opinionsmätningar skapat oro hos Moderaterna är uppenbart.

På presskonferensen var Fredrik Reinfeldts budskap att Socialdemokraternas nya ledning accepterat många av alliansens reformer, men att S i praktiken inte kommit med andra förslag än att höja skatterna för att anställa unga. Och framför allt: Socialdemokraterna har inget svar på regeringsfrågan, förklarade Reinfeldt och påminde om att val vinns på valdagen, inte i opinionsundersökningar.

Kent Persson, då? Ja, han lät mest som en hockeycoach. Fattades gjorde bara floskeln ”åka mera skridskor”. Men den ersatte han med den moderna politikerklyschan ”vi ska bli mer lyssnande”.

Politikerna hoppas att svaret finns där ute hos sjuksköterskorna, lärarna och industriarbetarna. Man får anta att alla partier då kommer tillbaka med exakt samma recept för hur val ska vinnas. Eller är det kanske så att sjuksköterskor, lärare och industriarbetare inte alls tänker likadant? Att de är individer med olika idéer om samhällets utveckling och söker politiker som är tydliga med sin ideologi. För inte kan väl allt reduceras till en smakfråga, vilken färg på tröjan som är snyggast – röd eller blå.

Större eller mindre text3 läsare har reagerat på denna artikel

100% är glada

0% är likgiltiga

0% är nyfikna

0% är arga


Hur reagerar du på "Politik är mer än bara yta"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
  • avatar KHland  2 dagar sedan
  • Politiker är ett yrkesskrå som skor sig med egna förmåner och ekonomiska dussörer som får vanliga medborgare att må illa.Förr var adeln de som skodde sig på folket men har nu övertagits av yrkespolitiker. Rött eller blått, skit samma. Är bara ett spel för galleriet.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu