Ynkligt, tarvligt och ovärdigt

Text: Jonas Duveborn
Publicerad 15 maj 2012 6.25 Uppdaterad 15 maj 2012 6.25
Större eller mindre text

Signerat Duveborn.
Pridefestivaler är regnbågsmanifestationer för lika rättigheter.

Alla brukar vara välkomna. I Sverige går det i sambatakt, på andra sidan Östersjön alltför ofta till ackompanjemang av hat och hot. Att homo-, bi-, trans- och queerpersoner skulle ha samma behov och förutsättningar som heteros får sinnet att rinna över i trångsynta kretsar.

Tyvärr visar ledningen för Uppsala Pride fram den sämre sidan när den själv faller i den trångsynta fällan. I ett kortfattat mejl till Folkpartiet och Liberala ungdomsförbundet i Uppsala förbjuds de att gå med i Prideparaden nu på lördag (19/5), eftersom LUF och FP påstås ha ståndpunkter som strider mot organisationens vision.

Det handlar alltså inte om lika värde. Det handlar om att liberaler inte delar den socialistiska och antikapitalistiska syn som arrangörerna har. Inskränkt flyttar man fokus från det väsentliga till det politiskt kontroversiella.

Uppsala Pride har valt väg: Man har kidnappat en organisation med ett vällovligt och allmänmänskligt syfte för att bedriva klasshat. Nu handlar det om slutenhet och intolerans. Det är verkligen ingenting att vara stolt över.

Större eller mindre text6 läsare har reagerat på denna artikel

0% är glada

100% är likgiltiga

0% är nyfikna

0% är arga


Hur reagerar du på "Ynkligt, tarvligt och ovärdigt"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Mest läst på Signerat Duveborn
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu