Gammal i gården

Text: Jonas Duveborn
Publicerad 11 maj 2012 6.20 Uppdaterad 12 maj 2012 10.10
Större eller mindre text

Signerat Duveborn.
Det blev en politiker. Margareta Pålsson (M) från Åstorp tar i september över som Skånehövding efter Göran Tunhammar.

Hon är ordförande i riksdagens utbildningsutskott och var tidigare distriktsordförande för Skånemoderaterna. Kapacitet för uppdraget har hon säkert. Det intressanta är hur hon vill bidra till att utveckla verksamheten, inte minst inför etableringen av de kommande stor­regionerna.

En black om foten är möjligen att hon var viceordförande i länsstyrelsen när denna 2007 avsatte och sedermera köpte ut internrevisorn Tommie Sjölin. Han som låste in sig på sitt tjänsterum, sedan han fallit i onåd.

I kölvattnet på detta framkom att det fanns en bestraffningskultur på länsstyrelsen. Nu är personalen harmonisk, hävdade Tunhammar nyligen i en intervju med mig (26/4). Andra hävdar annorlunda. Här finns mer att göra.

Arbetsmiljöfrågor är naturligtvis landshövdingens bord. Det är viktigt att det finns förtroende. Har Margareta Pålsson verkligen rätt förutsättningar för detta, eller har regeringen inte alls reflekterat över frågan?

Större eller mindre text3 läsare har reagerat på denna artikel

33% är glada

0% är likgiltiga

0% är nyfikna

67% är arga


Hur reagerar du på "Gammal i gården"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Mest läst på Signerat Duveborn
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu