Lika skatt vid lika inkomst är rättvist

Publicerad 11 juli 2012 6.10 Uppdaterad 11 juli 2012 10.18
Större eller mindre text

Debatt.
”Skatten som alla vill sänka” Under ovanstående rubrik redovisar Dagens industris webbsida en undersökning som opinionsföretaget Novus har gjort 21–27 juni, om hur svenska folket ställer sig till nya skattesänkningar inför höstens budget.

Resultatet visar att sänkt skatt för pensionärer är den absolut viktigaste prioriteringen. Hela 60 procent av de tillfrågade har med en sänkt pensionärsskatt som ett av max tre svarsalternativ. Långt därefter, på 28 procent, kommer till exempel inkomstskatter och sänkta punktskatter.

Av detta kan enkelt dras slutsatsen att merparten av svenska folket, liksom de drabbade pensionärerna, upplever det orättvisa i att en ”vanlig” genomsnittspensionär måste betala 300–500 kronor mer i månaden än en lönearbetare vid lika inkomst. Uppenbart har inte riksdagspartiernas nonsens om att man måste gå bättre klädd till jobbet, äta ”ute” med mera inte ägt någon större trovärdighet när det ställts mot eftersläpande låga pensioner, ökade medicin- och vårdutgifter för pensionärer.

Undersökningen visar att många svenskar ser lika skatt vid lika inkomst som en rättvise- och anständighetsfråga!

Det gör vi inom SPI också.

Gert Rosenquist (SPI)

Trelleborg

Större eller mindre text10 läsare har reagerat på denna artikel

90% är glada

10% är likgiltiga

0% är nyfikna

0% är arga


Hur reagerar du på "Lika skatt vid lika inkomst är rättvist"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu