Jag förespråkar piska framför morot

Publicerad 4 maj 2012 6.05 Uppdaterad 4 maj 2012 10.01
Större eller mindre text

Debatt.
Rättvisa i samhället, är det vad vi skall ha? Uppenbart inte när man läser ett par insändare som publicerades dels fredagen 27 april och en som blev publicerad för ett par veckor sedan.

Den först publicerade insändaren handlar om att man skulle höja ersättningen för de personer som läser SFI, han önskade att det skulle utbetalas 25?000 kronor efter avslutad kurs. För den som inte är informerad därom så är det så att denna ersättning påverkar redan idag inte försörjningsstödet.

Om en som inte erhåller SFI-bonus får ett ekonomiskt tillskott på låt säga 10?000 kronor en månad, så drar man av 10?000 kronor på försörjningsstödet. Om det däremot är en SFI-bonus så får man behålla hela summan plus sitt försörjningsstöd. Är detta jämlikt? Nej, jag tycker inte det.

Insändaren den 27 april tycker att man skall betala körkortet för unga invandrare för att dessa skall ha lättare för att komma ut i arbetslivet. Har man glömt att det finns väldigt många svenska familjer som inte har möjlighet att betala körkortet för sina barn? Kan vi kalla detta för ett rättvist samhälle? Nej, jag tycker inte det.

Vill vi ha ett samhälle med dom och vi, är detta ett utmärkt sätt att få det på. Jag har hela tiden förespråkat piska istället för morot, se på Danmark. Har man inte klarat av att lära sig danska på en viss tid drar man bort en del av ersättningen, vilket visat sig vara otroligt effektivt. Man kommer ut snabbare i jobb när man kan tala språket och att dela ut gratis körkort är inget annat än ett hån mot våra egna mindre bemedlade.

Helmuth Petersén (SD)

ledamot i kommunfullmäktige

politisk sekreterare Region Skåne

Större eller mindre text29 läsare har reagerat på denna artikel

90% är glada

0% är likgiltiga

0% är nyfikna

10% är arga


Hur reagerar du på "Jag förespråkar piska framför morot"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
  • avatar KHland  2 veckor sedan
  • Konstigt att du får skriva detta. Inget som stämmer med hur journalistkåren och PK media försöker indoktrinera oss med. Invandringen ska ju vara en tillgång enligt en ledare i denna tidning men likväl drar de ner på de mest grundläggande i vårt välfärdssystem. Varför? Jag vill ha ett svar från dessa som omhuldar denna sjuka invandringspolitik.Vad som händer när en diskriminering av vår egen befolkning fortgår, går att läsa i historien. Media leker med en krutdurk.Väntar bara på att bägaren ska rinna över.
  • avatar Peter Glowinski  2 veckor sedan
  • Jag skrev en kommentar att man kunde även ge invandrare lägenhet, bil, statligt kreditkort mm medan man bespottar sitt eget folk. Tydligen var det lite för magstarkt trots vårdat språk och den togs bort.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu